14.3.18

Parsafrittata

Parsat valloittavat pian kaupat. Me avasimme jo parsakauden valkoisilla hollantilaisilla parsoilla, jotka saatiin suoraan tukusta. 

Myös vihreä parsa sopii reseptiin. Moni kehui tätä herkulliseksi parsa-aterian aloitukseksi, mutta haaveili myös saavansa tätä yöpalana. 

Itse kuvittelin nämä kevään juhliin, esimerkiksi tarjoiluksi lakkiaisiin kuohuvan kera. Me nautimme tämän Lindauer Rosé brun kanssa.

Frittata on melkein kuin munakas, mutta se on avoin ja sisältää muunkin aineksen kuin kananmunan. 

Frittataa myös paistetaan pidempään matalammalla lämmöllä kuin munakasta, ja munia vatkataan usein vimmatusti kuohkeuden takia, kertoo Wikipedia

Erään munakkaan ja frittatan eroa ihmetelleen kaverini sanojen mukaan:
"Melkein sama siis, mutta eroa kuin pannukakulla ja letulla. Molemmat samaa taikinaa, mutta valmistusmenetelmä sekä tarjoilu vaikuttavat makuun ja syömiskokemukseen."

Parsafrittata
3 rkl voita
1 nippu kevätsipulia silputtuna
3 valkosipulinkynttä silputtuna
450 g parsaa
6 munaa 

150 g tuorejuustoa
0,75 dl vettä
75 g parmesaania, raastettuna
Suolaa
Mustapippuria
 

Lämmitä uuni 180 C asteeseen. Vuoraa noin 24 cm halkaisijan uunivuoka leivinpaperilla. Isompi satsi onnistuu myös uunipellillä.
  
Kuullota 2/3 kevätsipulista voissa.

Leikkaa puinen osa parsojen tyvestä ja heitä pois. Kuori parsat ja leikkaa 1 cm paloiksi. Tämä onnistuu myös niin, että kuorii ensin vartta tyveä kohti ja sen suorastaan tuntee, missä kohtaa puinen osa alkaa. Se usein napsahtaa siitä käsin irrottamalla oikeasta kohtaa ilman veistä. 


Säästä nuput kokonaisina.
(Tämä on parsan paras osa. Kerran näin erään seurueen yhden jäsenen huolella leikkaavan nuput ja heittävän ne melkein roskikseen. Onneksi ehdin huutaa, että säästä ne.)


Lisää parsat sipuleiden joukkoon ja paista pannulla muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja erottele nuput, jos se on mahdollista.

Sekoita munat, juusto ja vesi tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon 50 grammaa parmesaaniraastetta ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Lisää sipuli‐parsaseos ja kaada koko seos vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle parsannuput ja loput parmesaanista.

  
Paista frittataa uunissa 20-25 minuuttia niin, että pinta on kauniin ruskea.
  
Anna jäähtyä ja ripottele pinnalle loput kevätsipulista. Leikkaa suupaloiksi ja syö sormin.

Ei kommentteja: