24.1.10

Rappusia alas kahvia kohti


Eräs tanskalainen tuttuni asuu pienessä kerrostalossa, jonka rapussa on joka kerroksessa vain yksi huoneisto. Joku sai idean, että naapurit voisivat tutustua toisiinsa paremmin yhteisessä juhlassa, josta kenenkään ei tarvitsisi ottaa päävastuuta.

Yläkerrassa asuva pari valmisti alkudrinkit. Sitten juhlaväki siirtyi kerroksen alemmas nauttimaan alkupaloja, hetken päästä seuraavaan kohteeseen pääruoan pariin. Neljännessä kerroksessa oli jälkiruoka ja alimmassa taisi olla kahvia ja konjakkia.

Samalla kaikki pääsivät näkemään toistensa kodit ja huomaamaan, miten eri tavalla jokainen oli sisustanut pohjaratkaisuiltaan samanlaiset asunnot. Miten on, naapurit... Pannaanko bileet pystyyn?

Rentous on joskus valttia, kun ei tarvitse erityisesti mitään valmistella vaan voi keskittyä itse juhlimiseen. Edellisillä syntymäpäivilläni olin juhlien ensimmäisten kolmen tunnin ajan huolestunut, riittääkö ruoka, onko se tarpeeksi hyvää ja viihtyvätkö vieraat. Tänä vuonna päätin ottaa löysin rantein. Vuokrasin edulliseen jäsenhintaan "klubini" ylimmästä kerroksesta saunatilan, jonka kattoterassilla on kuuma palju. Nautiskelimme rauhassa pienellä, hyvällä porukalla kuohuvasta, lempeistä löylyistä ja höyryävästä paljusta yhtä tähteä katsellessa.

Kerrankin ei ollut kiire peseytyä ja pukeutua. Viimeiset kylpijät tulivat saunasta ulos juuri sopivasti ruoan saapumista odottamaan. Tarjoilija toi pyydettyyn aikaan maukkaat annokset, jälkiruokatiramisut ja kaapista sai lisää juomaa. Olin pyytänyt vieraita osallistumaan osaan kustannuksista, mutta ihania lahjojakin sain. Tällaisia juhlia voisi joskus toistekin järjestää.

5 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Välittömästi kuvittelin bileet omassa talossani ja huvittelin ajatuksella, että aterian viimeistelevät kahvit ja konjakit nautettaisiin Lähteen rouvan kaksiossa... Se ei toimisi ehkä ikinä.

Mutta Tanskaan voisi muuttaa.

Rauna kirjoitti...

:)

Merituuli kirjoitti...

tää on näitä paritaloasumisen huonoja puolia :(. ihana idea edetä kerros kerrokselta.

je rennolta kuulostavat omat juhlasikin.

Rauna kirjoitti...

Pitäisikö siis rakentaa useampikerroksinen talo, jotta voisi toteuttaa sen omassa kodissaan...? Hmm, ehdotapa teillä Jukalle, oon aika varma, että se innostuu. ;)

Rentoa oli, ja kivaa. Välillä on kiva pohtia kaikki pienintä yksityiskohtaa myöten itse ja joskus antaa muiden hoitaa.

Ebe kirjoitti...

Ihana ajatus! Harmi, että asun omakotitalossa.