8.1.10

Elviksen synttärit
Koska on Elviksen syntymäpäivä, voisi 42-vuotiaana kuolleen kuninkaan kunniaksi rustata viikonlopun viettoon hänen lempiruokaansa. Jamie Oliver näyttää mallia, miten sen voisi tehdä itse jauhetuilla hampurilaispihveillä, yhdessä Elvis-imitaattorikaverinsa kanssa. Ohjelman voi vielä hetken aikaa katsoa suomeksi netistä, ja englanninkielinen resepti löytyy myös.

Hampurilaisia varten ahkerat tekee myös omat sämpylänsä. Kuulemma maailman parhaat saa tällä reseptillä.

Elviksen legendaarisesta ruokahalusta on kirjoitettu myös kirjoja. Enpä tiedä, uskoako väitettä yli 90 000 kalorin päiväannoksista, mutta ilmeisesti ruoka maittoi.

Netistä löytää jos jonkinlaista sivua, joilla on lueteltu Elviksen lempiruokia, joita olivat hampurilaisten lisäksi ananaskeikauskakku, lihamureke ja banaanipähkinävoileivät. Ilmeisesti myös orava maistui rokin kuninkaalle.

Elvis-lasit vaan päähän ja baanalle. Ehkä ohjelmaksi kelpaisi tanssikilpailu (jaiks) tai Elvis-elokuva. Elvis muuten sai 11-vuotissynttäreillään kitaran lahjaksi. Ehkä siinä olisi jotain ideaa koristeluun, nimikyltteihin, plaseerauskortteihin tai läksiäislahjoiksi.

Itse ajattelin viettää omia synttäreitä kerrankin ilman turhaa stressiä. Rakastan juhlien suunnittelua ja valmistelua, mutta aina on liian kunnianhimoiset suunnitelmat suhteutettuna henkilöresursseihin. Uuden vuoden juhlissa oli mahtavaa, että vieraat myöhästyivät, sillä emäntä oli vielä vähän vaiheessa. Nyt kuitenkin menemme saunomaan ja pulikoimaan kattoterassin poreammeeseen pipot päässä. Ainoa rasite on jaksaa avata paikalla olevat kuohuviinipullot.


Kuva: virginmedia.com

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

hauskaa synttäriä. kuulostaa ihanalta tavalta viettää se, tuokin :)

Rauna kirjoitti...

Kiitos! Ihana auringonpaiste vielä synttärilahjana, siitäkin tulee jo hyvä fiilis iltaa varten. :)