31.12.09

Virkeänä uuteen vuoteen

Olen herännyt tänään ilman herätyskelloa seitsemän pintaan. Ylityövapaalla ollaan vielä hetki ja välipäivät ovat menneet melko rennosti. Ei ehkä yhtä rennosti kuin kuvassa joulua viettävällä sukulaiskoiralla, mutta kuitenkin.

Joulun lammas, graavilohi, karpalopatee, juustot, suklaat ja muut on herkuteltu rääppiäisineen ja nyt on uuden vuoden aattoaterian valmistuksen vuoro. Hauska tunne taas kokkailla, edellisestä kerrasta onkin jo aikaa. Eilen tosin ystävän kanssa saunomisen jälkeen tehtiin kasvispiirakka, mutta ehkä sitä ei lasketa.

Joululahjoista vielä sen verran, että sain kuin sainkin Tessa Kirosin Venetsia-kirjan. Lisäksi pukki muisti muun muassa Wal-Martin pähkinättömällä soijapähkinävoilla, laukulla, pakastekuivatuilla mansikkalastuilla, Harrodsin kauniilla teepaketilla (tosin darjeelingiä eikä ceylonia), eettisillä lahjoilla, Victorian ja Danielin kuvalla varustetulla tiskirätillä, lahjakorteilla, viinipulloilla sekä Villeroy & Bochin New wave -sarjan kastikekulholla, joka hauskasti muistuttaa ammetta. Olen miettinyt, että siitä voisi myös tarjota itsetehtyä pateeta joku vuosi.

Tänään ajattelin illalla tarjota Lontooseen tutkimaan lähteville ystäville ja Suomessa pysyvälle ystäväpariskunnalle uuden vuoden aterian, jonka luulisi osuvan kaikkien makuhermoihin hyvin. Alkuruoaksi tarjolla on kuumia ja tiriseviä paksuja blinejä siianmädillä, smetanalla ja punasipulilla. Pääruoaksi Siskot kokkaa -blogin syntistä kanaherkkua punakaalilinssilisukkeella ja jälkiruoaksi Fazerin mansikkajäätelöä ja minipavlovia Delicious-lehden reseptin mukaan.

Alkudrinkiksi ananasmehua, vodkaa ja kuohuviiniä sisältävät flirtinit, koska haluan päästä käyttämään martinilasejani ja samppanjaa tulee juotua vuoden vaihtuessa sellaisenaan.

Vinkkiä samppanjapullon avaamiseen saa muuten Alkon sivuilta. Oikea ääni korkin avautuessa muistuttaa enemmän sihahdusta kuin poksahdusta ja ylikuohumista ehkäisee hyvin jäähdytetty pullo, oikea hieman vino kaatoasento sekä se, että malttaa kaataa ensin kaikkiin laseihin vähän ennen täydentämistä. Muutama vuosi sitten opin, että tarkoitus ei ole pyörittää korkkia vaan pullon pohjaa. Ei sitten muuta kuin nauttimaan uudesta raikkaasta vuodesta!

3 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Ai tiskirättejä sinnekin :). ja hienoja lahjoja muutenkin. en tiedä miksi näistä toisten lahjoissa on niin mielenkiintoista lukea, mutta on vaan.

oikein hyvää tulevaa vuotta sinnekin!

Rauna kirjoitti...

Mustakin se on todella kiinnostavaa. Ja ehkä siitä saa vinkkejä omiinkin lahjoihin, siis sekä lahjatoiveisiin että muille annettaviin.

Tiskirätit taisi olla piikkimaton rinnalla vuoden joululahja. :)

Petra / Patalintu kirjoitti...

Itse pidän kovasti noiden New Wave astioiden muodosta. Tuolla kastikekulholla voisi hyvinkin saada hienon pateen aikaiseksi. Muista raportoida kuvien kera, jos aikeesi joskus toteutat :)

Antoisaa tulevaa vuotta 2010!