19.12.09

Helpot marsipaanitähdet kakkuun

Nopea ja monelle uudenlainen tapa koristella vaikka joulun jälkiruokakakku on marsipaanitähdet, joita tein tämän kakun päälle Dear Martha -blogin ohjeiden mukaan.

Marsipaani kaulitaan tomusokerin avulla melko ohueksi, ja siitä otetaan piparkakkumuotilla tähtiä tai muita kuvioita. Tähtien annetaan kuivahtaa hetki. Suklaa sulatetaan miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Seuraa sulamisprosessia vieressä ja lyhyin väliajoin tarkistaen, jos teet mikrossa, jotta suklaa ei kärähdä. Tähdet dipataan suklaaseen osittain. Suklaakastellut koristeet laitetaan ritilän tai leivinpaperin päälle kuivumaan, ja koristellaan välittömästi nonparelleilla (lyhyet) tai strösseleillä (pitkulaiset).

Alunperin kakun päälle oli tarkoitus viistosti pursottaa kaakaolla värjättyä kermavaahtoa, jonka päälle olisi aseteltu marsipaanitähdet, suklaakirjaimia ja numeroita sekä muut suklaakoristeet, ja päälle vielä suklaarouhetta. Kas, näin ei käynyt, vaan kakku koristeltiin juhlien aikana hiukan hutaisten, koska havahduin asiaan liian myöhään kesken hyvän keskustelun.

Ei se mitään, hauskannäköinen ja ennen kaikkea hyvänmakuinen tuotos pöydässä silti komeili.

Ei kommentteja: