6.11.09

Halvat lahjat, hyvät jutut


Olin peräkkäisinä päivinä, eri vuonna, syntyneiden äitini ja tätini syntymäpäivillä viime sunnuntaina. Mukana oli lähinnä aikuisia, mutta myös 7-vuotias serkkuni lapsi Kurt.

Kurtia oli etukäteen harmittanut, koska hänellä ei ollut antaa lahjaa äidilleni. Viikkorahat eivät varmaan riittäneet. Idea lahjaan syntyi kuitenkin tätini eli pojan isoäidin kanssa käydystä keskustelusta. Kurt kyseli, millaisia lahjoja äitini ja täti olivat pienenä saaneet, kun synttärit olivat niin lähellä joulua. Tätini vastasi, että no aina sitä jotain pientä sai. "Ai taas yks uus käpylehmä?", Kurt kommentoi.

Ja tästä innostuneena Kurt pakkasi pieneen pussiin lahjan ainekset, käpyjä ja pieniä oksia. Nykyajan huijaustarvikkeena mukana oli myös sinitarraa. Kun äitini jälkiruoan jälkeen oli kokoamassa saamaansa lahjaa, Kurt kysyi: "Tuleeks sul nyt nuoruus mieleen?".

3 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

voi että miten hieno lahja!!! lapset on kyllä huippukekseliäitä. oli varmaan äidillesikin mieluinen?

pinea kirjoitti...

Ihana! Ja huippua että Kurt tiesi miten käpylehmä tehdään :)
(Paitsi että mihin sitä sinitarraa tarvittiin?)

Rauna kirjoitti...

Merituuli: Äiti tykkäsi. :) Täytyy alkaa itsekin miettiä lahjan antamista uudestaan, mä annoin klassisesti kirjan, jotain luovempaa ehkä ensi kerralla.

Pinea: Saattoi olla, että täti auttoi vähän. :) Sinitarralla tikut tai pikkuoksat saatiin varmemmin kiinni käpyyn. Nää kävyt oli nimittäin aika isoja ja raot "suomujen" välissä oli niin suuret, että oksat ei ehkä olisi pysyneet paikallaan.