30.10.09

Viime hetken Halloween-vinkitAikuisten halloweenissa kurpitsat voi kaivertaa tyylikkäiksi haamuiksi ja maalata virkistävällä valkoisella.

Kurpitsan kaiverrukseen saa vinkkiä Patalinnulta suomeksi ja englanniksi monilta sivuilta, vaikka vaihekuvien kera täältä. Jos teet kovin kapeita hampaita, leikkaa ne kohdat pienellä veitsellä hyvin varovasti tai saatat joutua rakentelemaan hammasproteeseja.

Jos kaiverrettavana on iso syötävä eikä koristekurpitsa, kannattaa siemenet ja kurpitsan hedelmäliha ottaa talteen ja käyttää hyväkseen. Kaupassa kurpitsansiementen kilohinta on kolmenkympin tietämillä.

Leikatusta kurpitsasta voi tehdä esimerkiksi kurpitsapiirakkaa, pastaa, kurpitsainkiväärisosetta, pekonikurpitsarisottoa, juustoisia muffinsseja tai keittoa.

Kovin pieleen ei voi mennä, jos aikuisten halloweenissa jälkiruoaksi tarjotaan suklaaportviinikakkua. Kaiken ei tarvitse olla halloween-teemaista, vaikka pelkkä yksi kurpitsa ei halloween-juhlia teekään. Tässä menyyssä on oivaltavan hauskasti ja visuaalisesti toteutettu ajatus kammottavista halloween-kutsuista hirviösormineen ja örkin silmämunineen.

Juhlatilassa ja ulkona roikkuvat aaveet, kurpitsat, lepakot ja hämähäkit verkkoineen voivat saada rinnalleen rekvisiitaksi melkein mitä vain pelottavaa, tummaa ja synkkää, mutta myös valaistuksella on sija tunnelman luomisessa. Sopivasti kynttilöitä ja kohdevaloja, ja hämärää sen verran, että kuitenkin näkee syödä ja liikkua.

Vieraat voivat saapuessaan joko itse kysyä karkkia vai kepposta tai joutua yllättävään tilanteeseen pelottavan isännän vaatiessa sitä. Jos vierailta ei karkkia tai muita tuliaisia löydy, voidaan heidät laittaa tekemään kepponen juhlien aikana. Mitä tahansa kilpailua tai kepposta ei kuitenkaan edes hallainyönä kannata kokeilla.

Halloween-juhlien ohjelmaa voi järjestää esimerkiksi kertomalla urbaaneja legendoja tai sana sanalta täydentyvää jatkotarinaa. Hohto äänestettiin juuri äskettäin kaikkien aikojen pelottavimmaksi elokuvaksi. Coralinen toinen todellisuus on aikuisillekin hauska ja jännä animaatio.

Pelejä ja leikkejä halloweenia varten löytää parhaiten englanniksi googlaamalla. Suuri hämähäkkiverkko luodaan tilaan pitkän yhtenäisen narun avulla. Lapsille se voi olla yhdessä tehtävä peli, jossa tarkoituksena on selvittää aluksi yhdessä luotu verkosto. Aikuisille verkon voi tehdä tilaan etukäteen yllätykseksi vieraille. Juhlat käynnistyvät oman narun selvittämisellä lankojen yli ja ali tilassa pujotellen. Narun loppupäässä on alkupala tai pieni palkinto.

Jälkikäteen vieraita voi kiittää hirviönettikortilla (ks. monster mash), jossa kaverien kuvilla täytetyt hahmot jytäävät halloweenin hengessä.

5 kommenttia:

pinea kirjoitti...

Ja muutakin kuin kurpitsoja voi kaivertaa: Pohjois-Ranskassa halloweenlyhtyjä tehdään sokerijuurikkaista! Aika veikeitä suippoine piippoineen ;)

Rauna kirjoitti...

Olipas hauska vinkki, tätä en olekaan ajatellut. Huomasin myös postauksen julkaisun jälkeen Martha Stewart -sivuilla porkkananenäisiä kurpitsoja, veikeitä nekin. :)

Nelle kirjoitti...

hauska idea tuo verkko:) Ja söpöjä valkoisia kumitsalyhtyjä!

Rauna kirjoitti...

Ne on. Hankin nyt vaan yhden kurpitsan omaan kotiin, mutta harkitsin hyllyn koristeeksi tuollaisia söpöläisiä.

MELISA.V kirjoitti...

onpas tosi tosi tosi huono paikka!! KAI MÄNYY LUKKOO OSSAAN!! LUKOON VAIK PIMÖÖS!!