18.10.09

Leffateatterijuhlat


Toiset pitävät synttärijuhlansa keskiluokkaisessa omakotitalossa. Toiset vuokraavat elokuvateatterin.

Mahtava idea, kerta kaikkiaan. Eikä ollenkaan mahdoton toteuttaa, jos noudattaa Permanently Disco -blogin Bexin ideoita kulujen pitämiseksi alemmalla tasolla. Halvoista juhlista ei kuitenkaan ollut kyse, mutta muutamalla kikalla hinta ei kohonnut taivaisiin.

Juhlakalu Bex vuokrasi leffateatterin arkena, ei tarjonnut illallista tai alkoholia vaan kutsut alkoivat myöhemmin illalla ja tarjoiluna oli teatterissa paahdettua popcornia, limonadia ja karkkia. Juhlat alkoivat illallisaikaa myöhemmin ja kestivät kohtuullisen vähän aikaa, joten ruokailua ei ehtinyt kaivata.

Pidin erityisesti siitä, miten tässä yksityiskohdat osattiin ottaa huomioon ilman turhaa väkerrystä. Bex pyysi kahta pitkäsääristä ystävätärtään "tupakkatytöiksi" kiertelemään salissa myyden vanhanaikaisista hihnalaatikoista purkkaa, minttuja ja onnenkeksejä.

Juhlan ensimmäiseen tuntiin kuului luonnollisesti kuvien otto punaisella matolla ja yleistä seurustelua. Salissa näytettiin tämän jälkeen lyhytelokuvia, joita kaikki, jotka juhlakalu oli joskus jotenkin tuntenut, olivat saaneet juhlaa varten tehdä. Elokuvien loputtua ystävät toivat ison prinsessakakun esille ja lauloivat kolmekymppiä täyttävälle sankarittarelle. Ja aivan lopuksi kaikki kapusivat lavalle 30 minuutin diskoon.

Huippuidea! Pidin siitä ehkä eniten, sillä tällä tavalla saa suurimman osan heti tanssimaan, koska on vain se yksi tilaisuus ja myöhemmin ei auta enää itkeä. Lisää kuvia juhlista täällä.

Jos ajatus houkuttaa, kysy paikallisesta leffateatterista tarjousta tai tutki, sopisiko esimerkiksi Rekolan Kino toiveisiin (maksamaton, mutta kiinnostava mainos).

7 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

TOSI hauska idea! jotkut ne keksii.

tuollaiset filmit ovat isotöisiä, mutta tosi ihania. lisäksi niistä jää upea muisto juhlakalulle.

Rauna kirjoitti...

Todella. :) Mun mielestä tässä oli erittäin luovia ratkaisuja, osin käytännön syistä, mutta kuitenkin lopulta loistavasti toteutettuna.

Ne filmit ovat jo itsessään iso lahja synttärisankarille. Onneksi tässä oli rajattu filmien kestoa, olikohan se minuuttiin, ei ole niin isotöistä. Tietenkin sekin vaatii suunnittelua, mutta on kuitenkin eri asia kuin pitkä elokuva.

Meri, Helsinki kirjoitti...

Aivan ihanat leffabileet! Varsinkin puolen tunnin disko olis ihan ykkösnumero :-) Ehkä sitä vois kokeilla kotioloissakin... Jengiin sais liikettä ;-)

En ole nimittäin vieläkään järjestänyt 30v.-juhliani vaikka täysin jo tammikuussa... Laiska muuli.

Rauna kirjoitti...

Muuli, ehkä se vois olla yhtenä ohjelmanumerona myös brunssilla? Meillä oli kerran lukiossa tunnin pituinen disko joustotunnilla keskellä keskiviikkoa, sen jälkeen jatkettiin matikantunnille. Oli aivan mahtavaa! Bändinä joku koulun oma, tosi hyvä kokoonpano.

Merituuli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Merituuli kirjoitti...

Olen tehnyt muutaman pariminuuttisen filmin eri musiikkeja ja valokuvia sekä videofilmejä hyväksikäyttäen. eka siskolle rippilahjaksi, toka ystävälle häälahjaksi ja kolmas miehelleni 30v lahjaksi. sisältönä li heidän elämänsä tai hääparin ollessa kyseessä heidän romanssiaan. niissä on oikeasti tuntien työ kun valitsee kuvia, pätkiä, miettii musiikkeja, rytmistystä, feidauksia, tekstejä väleihin...mutta on se sen arvoistakin.

itse olen saanut samallalailla tehdyn filmin mieheltäni 30v lahjaksi eikä parempaa olekaan!

Rauna kirjoitti...

Uskon kyllä, että ei se hetkessä käy. On aika ihana lahja, tällaiset on aivan parhaita.