31.10.09

Keittiökemiaa kokeilemaan


Tänään en mene halloween-juhliin vaan kokkaamaan molekyyligastronomian oppien mukaisesti tällaisen menun yhdessä muiden ruokaintoisten kanssa ja Anu Hopian opastuksella.

Kir Moleculaire
68 °C:n kananmuna
*****
Kello viiden Bloody Mary -keitto ja patonki
File ”sous vide”, salaattivaahto ja uunijuurekset
Portviini-suklaachantilly, marjat ja keksi
Kahvi

Hankin Hulluilta päiviltä Anu Hopian kirjan ajatuksenani lukea se ennen lauantaita. No näin ei ole käynyt, osin siksi että kipeänä ollessani ei tehnyt mieli lukea ruoasta ja muuten on kiirettä pitänyt. Hopian Molekyyligastronomia-blogiakin olen vain satunnaisesti vilkuillut, vaikka kaikenlaista kiinnostavaa siellä on. Menen siis kokeilemaan kylmiltään. Ei hullumpaa.

Ajattelin muuten vähän aikaa sitten, että vaikka olen tehnyt jo neljä tekstiä tänne halloweenista, en ole koskaan itse ollut halloween-juhlissa. Eilen tajusin, että eihän se pidä paikkansa. Lukioaikana eräs ystävä järjesti Kiskossa halloween-kutsut, jossa syötiin lähituotettua itse valmistettua herkkuruokaa lähtien lampaanviulusta ja kurpitsapiirakasta. Ruokailun, saunomisen ja muun ohjelman jälkeisestä ajasta muistan tilanteen, kun kaikki lojuivat eri sohvilla, sängyillä ja lattialla ylensyöneinä. Kerrankin tavastani syödä hitaasti oli aidosti apua.

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

miltäs ne keittökemiat tuntui?

Rauna kirjoitti...

Hauskaa ja ei ihan niin helppoa, kommelluksia sattui. Raporttia on tulossa ihan pian.