26.10.09

Elokuvan inspiroimat juhlat

Nyt voit lauantaihin mennessä äänestää Kannat kattoon -blogin tummasuklaamoussen voittoon. Tai tietenkin ketä tahansa muuta kilpailijaa, eletään demokratiassa.

Kiinnostavia inspiraatiolähteitä elokuva-aiheiseen ruokahaasteeseen kanssabloggaajat löysivät erityisesti italialaisista herkuista, mutta muitakin houkuttelevia teemoja on mukana. Ruokahaasteen nyt järjestävä ruokaa ja kädentaitoja yhdistävä Herkku ja koukku -blogi on muuten tutustumisen arvoinen. Pidän sen yhteisöllisyydestä ja kodikkaasta tunnelmasta.

Elokuvat tarjoavat loistavan pohjan juhlan teemalle. Jos suunnittelet leffamaratonia tai haluat rakentaa bileet tai illanistujaiset vain yhden elokuvan varaan, kutkuttavia vaihtoehtoja löytyy pilvin pimein. Tarjoilut, koristeet, asut, musiikki ja ohjelma voi olla suoraan elokuvasta tai vain saada vaikutteensa siitä.

Miten olisi:Tai jos ei Pulp fiction iske, niin ehkäpä...
- Aamiainen Tiffanylla (pitkät savukkeet, pikkumusta, käsineet, nutturat, paljon väkeä pienessä tilassa ja vihainen kiinalainen naapuri)tai....
- Tappajahai- Dumbo (taikasulka)
- Chaplinin Kultakuume (lakritsikenkä!)
- Radio days (radiokuunnelma, 40-luku)
- Neljät häät ja yhdet hautajaiset
- Taru sormusten herrasta (syntymäpäivä/läksiäisjuhlat 22.9., ilotulituksia, paljaat jalat, lyhtyjä puissa, tanssia, tuoppeja)tai kenties....
- Kuinka miljonääri naidaan (rikkaita miehiä, muka-kainoja naisia, niukasti kalusteita)
- Star trek- Suomisen Olli (hillitty ja eri kiva porvariston kesäjuhla)
- Blues brothers- Vanha Bond-filmi (martinit, piraijat, pelaaminen, nopeat autot)
- Peppi Pitkätossu (pompitaan sängyllä ja tanssitaan niin, että rosvot lähtee pakoon)
- Nousukausi (köyhäillään Jakomäessä, kirjekuoressa leikkirahaa tarjoiluihin)
- Kenneth Branaghin Paljon melua tyhjästä (valkeita liehuvia mekkoja, kirmailua ruohikolla, viiniruukkuja, piknik auringossa, runoja, valkoista konfettia, supatusta ja juonittelua)

4 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Aamiainen Tiffanylla -bileet olis mahtavat.
Ja siellä jossain olis mulle oma Varjak joka haluaa pelastaa mut. Oih..
Rakastan kyseistä leffaa, ihquinta ikuna!

Rauna kirjoitti...

Eikö! Voi, Varjak kiiruhtaa sun luokses ensi tilassa niissä bileissä. Toi peilikuvalleen naurava ja itkevä nainen pitäisi myös saada, ja kissa, joka koettaa väistellä vieraita (vähän käy sääliksi sitä).

Jytis kirjoitti...

Kiitos Rauna!
Mä haluan Tappajahai-juhlat! Kasvissyöjille sopivia tekoraajoja ja verta! Menu soveltuisi muuten myös lähestyvään Halloweeniin, hmm, tätä pitääkin kehitellä.

Rauna kirjoitti...

Yrjönkadun uimahalliahan on joskus vuokrattu myös juhlia varten ja siellä on myös joskus järjestetty yleisölle avoin ilta, jossa näytettiin Tappajahai (en tajua, miksen mennyt). Miten mahtavaa olisikaan yhdistää nämä kaksi... Jos kehitit jotain vähemmän mahtipontistakin, olisi hauska kuulla. :)