24.6.09

Raikkaita piknikideoita

Pikniksää on vihdoin täällä (toivottavasti sielläkin).

Tokyo Picnic Clubin pikniksäännöissä tosin todetaan, että sade ei tuo huonoa onnea, ei siis ehkä kannattaisi olla niin rajoittunut auringon suhteen. Piknikin voi viedä sisällekin. Vielä töissä olevalle kaverille tai kollegalle piknikin voi luoda toimistoon mainiolla pikniksalkulla, ihastuttava idea.

Toukokuun ruokahaasteen aiheena oli piknik. Sieltä löytyy monta herkullista ideaa. Itseäni kiehtoi erityisesti äijämäinen quiche ja täytetyt nokkosletut (pitää vain olla hyvä kylmälaukku). Piknikeillä näkee harvoin keittoja, ja jo pitkään on houkuttanut ottaa retkelle termariin kylmänä laitettava gazpacho, johon puolenvoikilonkeittiö vinkkaa laittamaan pari jääpalaa viilentämään matkan ajaksi, jos päivä on kovin kuuma. Loistava idea! Erityisen hyvä, jos termospullossa on maitotuotteita sisältävää soppaa, vatsa säästyy.

Ruokamyrkytystä kannattaa tosiaan välttää, ja ruokien oikea käsittely sekä käsien pesu eivät ole turhaa varovaisuutta. Apteekista saatava desinfioiva käsigeeli pelastaa, jos vettä ei ole piknikpaikalla.

Helsingin Sanomien ruokasivuilla on kokki Mikko Hirvosen kehittämä kahdeksan ruokalajin piknik. Parsan osalta kausi alkaa olla ohi, mutta muuten menu näyttää herkulliselta. Itse pidän piknikissä itse tehdyistä eväistä ja torilta tai hallista ostetuista herkuista. On vähän laiska olo, jos hankkii vain valmista, mutta spontaaneissa tilanteissa se on pelastus.

Tämän kesän osalta odottelen kieli pitkänä ystävän lahjaksi antamaa herkkupiknikiä ja eiköhän myös Helsinki-Tallinna Picnic Club pääse järjestäytymään tänä kesänä.Ransu etsiskelee sopivaa piknikpaikkaa juhannuksena.

Kuvat: Rauna, kannatkattoon.blogspot.com - ethän julkaise ilman lupaa

2 kommenttia:

kyösti kirjoitti...

hei ystäväinen,
milloin näemme? :)

Rauna kirjoitti...

Laitoin sulle sähköpostia. :)