5.6.09

Kutsuun kuvasta pienoismalliversio
Hah! Ei mennyt kahta kuukautta seuraavaan postaukseen.

No, hävettää silti vähän. On tullut laiminlyötyä blogia oikein urakalla, mutta lohduttaudun ajatuksella, että ihmisillä on ollut muutakin tekemistä. Toivottavasti ainakin, niin on minullakin. Nyt aion kuitenkin ryhdistäytyä tämän hassun harrastuksen parissa ja jakaa muutaman idean. Seuraavalla kerralla päästään erittäin kesäisiin tunnelmiin, sadetta tai ei. Ensimmäisenä tämä.

Kutsuun, paikkakorttiin, juhlien valokuva-albumiin (koneella tai vanhanaikaisesti paperimuodossa) ja kiitoskorttiin voi tehdä miniatyyriversion valokuvasta kätevästi ja ilmaiseksi netissä tiltshiftmakerilla. Vähän samaa sarjaa kuin manga-kuvat, muka-polaroidit tai vuosikirjakuvat, joka ilmeisesti palaa tänä kesänä uusilla kampauksilla.

Kuva voisi olla esimerkiksi pihasta (puutarhajuhlat), omasta olohuoneesta (kotibileet), lakituksesta (yo-juhlat) tai kuohuviinitarjoilusta (ihan mitkä juhlat vaan). Kaikki kuvat eivät sovellu yhtä hyvin nukkekotimaisiksi minikuviksi, kotikuvat huonekaluineen tai ylhäältä otetut talomaisemakuvat tuntuvat toimivan parhaiten. Kannattaa lukea sivujen vinkit ja suorittaa ensimmäinen testaus vain hyvin ravittuna ja nukkuneena.

Yllä on kuva Helsingin vapusta anno 2009 ja alla eräästä Kööpenhaminan kävelykadulla olevasta kukkakaupasta, läheltä Nørreportin asemaa. Siinä kohtaa tulee aina hyvälle tuulelle, kukatkin näyttävät houkuttelevilta. Olen monta kertaa noussut lentokenttäjunasta ulos juuri sillä asemalla tullessani Tanskaan, siksi varmaan kotoisa olo siitä paikasta tulee. Oli aivan mahtava kevätlomareissu hyvän ystävän kanssa, ja oli jo ikävä Köpistä.Tässä vielä jälkimmäisen kuvan kännykkäoriginaali. Selkeästi erilainen.

Ei kommentteja: