30.6.09

Kesäjuhlat viimeisen päälle


Osallistuin kesäkuun alussa viini- ja ruokaseuran kesäjuhlaan. Aion liittyä jäseneksi, olen haaveillut siitä kaksi vuotta ja nyt vihdoin tuli sopiva sauma osallistua.

Karjaalla viehättävässä talossa maalaismaisemassa pidettyihin kesäkesteihin lähdimme Helsingistä yhteiskuljetuksella. Perillä tervetulotoivotusten lomassa nautittiin kuohuviinimalja ja esittelyjen jälkeen syötiin emännän keittämää parsakeittoa anjovisbruschetan kera. En erityisemmin muuten pidä anjoviksesta, mutta bruschetat maistuivat keiton kanssa maukkailta.


Jokaisella oli mukanaan esiliinan lisäksi kuusi tastinglasia, joihin paikalle hankittu sommelier kaatoi valitsemansa viinit illan aikana. Hän myös esitteli viinit ruokailun edetessä. Muuten tarjoilu hoitui osallistujista kootuin tiimein, kukin tarjosi valmistamansa annoksen.Tunnelma oli lennokas, kun jokainen lähti hommiin. Keittiömestari, joka oli koonnut menun seuran vuosien saatossa pidetyistä ruoista, opasti pitkin matkaa. Onneksi niin, ainakin minulle. Osa kokkaajista oli melkoisia konkareita kuten syötävistä sanoistaan tunnettu kunniapuheenjohtaja Rahola, mutta osa käy satunnaisesti tapahtumissa eikä kokenut ruoanlaiton kaikkia yksityiskohtia niin tutuiksi.Talossa oli hyvin tilaa 30 kokille, kun grillaustiimi oli ulkona...


... ja kala- ja alkuruokatiimit olivat viherhuoneen viereisessä tilassa siirrettävien keittolevyjen kanssa.Kiehuvan tomaattihillokkeen tuoksu oli mahtava.


Ensimmäinen ruokalaji, inkiväärimarinoidut kampasimpukat kirpeällä tomaattihillokkeella, saatiin pöytään ajoissa bussimatkan myöhästymisestä huolimatta.


Kuhaa ja lohta riisipaperissa, madeirakastiketta. En olisi odottanut näin herkullista, nam.
Ankankoipiraviolit herkkusieniliemessä.


Entrecôte oli hieman ehtinyt viilentyä, mutta oli silti järjettömän herkullista wasabivoin ja palsternakkamuhennoksen kera.Minä vastasin pannacotan teosta. Jälkiruokatiimi teki myös chilimarinoidut mansikat ja mansikkaraparperivaahdon. Sifonin käyttö ei ollutkaan niin helppoa.


Keittiömestari kävi pöydässä lisäämässä vaahtoa ja näytti, miten homma hoidetaan kotiin.

Kuvat: Rauna, kannatkattoon.blogspot.com - Ethän julkaise kuvia missään ilman lupaa

4 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

melkoisen mahtava tapahtuma! herkkua on riitänyt...nam!

Rauna kirjoitti...

Joo, oli tosiaan, mutta sopivan kokoisia annoksia. :)

Ari Makela kirjoitti...

Erityisesti kuha (jos siinä on kuhaa ja madeiraa se ei voi olla pahaa) ja pihvi wasabivoilla tuovat veden kielelle.

Rauna kirjoitti...

Muistaakseni kastikkeen nimi oli vain madeiraan viittavaa, tai oikeastaan Madeiraan. Appelsiini maistui siinä hyvin ja se oli kyllä uskomattoman hyvää. Molemmat olivat kyllä uskomattoman hyviä, wasabivoi kaikessa yksinkertaisuudessaan yllätti täysin pihvin herkullisena kumppanina.