8.9.08

Käytäväpiknik


Syksyn tulo ei tarkoita piknik-kauden loppua. Ehkä voisi järjestää työ- tai opiskelupaikan yhteisen käytäväpiknikin kahvitauon sijaan tai työpalaverin muodoksi?

Idean sain vuosia sitten omalta ainejärjestöltäni. En harmikseni päässyt paikalle, mutta ihastuin ideaan.

Järjestelytkin ovat helpot.

Runsaasti vilttejä, eväskoreja, kuumaa juomaa termostaatissa, maukkaita voipaperiin käärittyjä voileipiä, lämpimiä leipomuksia ja kakkua.

Sekä tietenkin lautapelejä, minikrokettia ja -petanquea.

Hyviä leipomisvinkkejä löytää Leila Lindholmin A piece of cake -kirjasta. Erityisesti Hi-hat cupcakes -resepti, jonka resepti on lukunäytteessäkin, näyttää hauskalta. Voisi sopia hyvin myös lastenjuhliin. Kärleksmums
(eli rakkausnannaa? en keksi nyt parempaakaan käännöstä) on parannettu versio perinteisistä mokkapaloista. Myös maailman parhaaksi porkkanakakuksi luvattu kakku kiinnostaa.

Kokeilunhaluiselle tai mielikuvituksettomalle leipojalle kirja tarjoaa lukuisia versioita muun muassa muffinseista, piirakoista, pikkuleivistä, kakuista, sconeseista, marmelaadeista ja mehuista. Jaottelu on toimiva ja kuvat syötävän suloisia. Kirjan lopussa on ensiapuohjeita pulmatilanteisiin, jos kakku ei nouse, marjat laskevat pohjalle tai muffinseista tulee kumimaisia. Kirja täyttää ainakin minun leipomishimoni vähäksi aikaa.

Ainoa kysymys onkin, milloin kirja ilmestyy suomeksi?

kuva: www.adlibris.se/bookbrowser, ote A piece of cake -kirjasta

4 kommenttia:

Kyösti kirjoitti...

oih, kuulostaa ihanalle! millo kokeillaa?

(huomaa tää mun kärkkyminen :D)

Rauna kirjoitti...

Vaikka heti... :)

Kyösti kirjoitti...

olihan toi lupaus?

Rauna kirjoitti...

Käytävällä tavataan. Mitäs aiot leipoa?