10.2.15

Kesäkurpitsasipsit sardellidipillä

Tein kesäkurpitsasipsit sardellidipillä rantasaunajuhla de luxe -juhliimme viikko sitten. Yhdistelmä yllätti todella positiivisesti jo viime vuoden puolella cocktailkutsuilla. Samalla sain korjattua unohduksen kuvata nämä ja pääsen kirjaamaan hyvän reseptin talteen.

Resepti on Liselotte Forslinin ja valokuvaaja Ulrika Ekblomin Party, party -kirjasta. Heillä on myös valloittava Le Parfait -blogi, josta jutut löytyvät myös englanniksi, vaikka kaikkihan me förstås kouluruotsia osaamme.
Reseptissä puhutaan pankosta. Jos ei ole tuttu, niin kyseessä on japanilainen korppujauho, joka on vähän isompaa ja ilmavampaa kuin tavallinen korppujauho. Suurin ero tavalliseen on se, että panko tehdään leivästä, josta kuori on leikattu pois.

Tämä saattaa löytyä kaupasta muualta kuin korppujauhojen luota. Omasta isommasta lähimarketista se löytyi aasialaisten tuotteiden luota. Jos ei olisi löytynyt, olisin käyttänyt ruiskorppujauhoja.


Kesäkurpitsasipsit

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
2 munaa
1 dl parmesan- tai grana padano -juustoraastetta
1 dl pankoa
Hyppysellinen chilijauhetta

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi noin muutaman millin viipaleiksi. Sekoita kulhossa tai syvässä lautasessa juustoraaste, panko ja chilijauhe, ja riko munat toiseen astiaan ja riko hieman haarukalla. Dippaa kesäkurpitsaviipale ensin munakulhossa ja sitten jauhoseoksessa.

Asettele viipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pienen välin voi jättää viipaleiden väliin, jos haluat tyylipisteitä, mutta muuten voit laittaa ne ihan vierekkäin ja irrottaa paiston jälkeen. Älä lado kesäkurpitsoja päällekkäin.

Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Onnistuin polttamaan osan omista sipseistä parinkymmenen sekunnin viiveellä, joten ole tarkkana loppuvaiheessa.

Jos leikkasit enemmän kesäkurpitsaa kuin pellille mahtuu etkä jaksa tehdä enempää, tarjoile loput raakoina dipin kanssa tai paista seuraavan päivän lounasta varten.

Sardellidippi


1 dl ranskankermaa (crème fraîche)
1 dl majoneesia (itsetehty tai esim. Hellmann's tai herkkumajoneesi)
n. 2 sardellifileetä (löytyy kaupasta usein säilyketonnikalan läheltä)
1 valkosipulinkynsi
Yhden sitruunan kuori, miel. luomu
Muutama pisara oliiviöljyä
Mustapippuria

Pilko sardellifileet ja valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi. Sekoita ranskankerma, majoneesi, sardelli, valkosipuli ja raasta joukkoon sitruunan keltainen kuoriosa. Lisää pari tippaa oliiviöljyä ja vastarouhittua mustapippuria. Tarkista maku.

Ei kommentteja: