27.10.14

Suklaasandwich

Suklaasandwich on päältä rapeaa mutakakkua, jonka välissä on pehmeää maitosuklaaganachea. Lohturuokaa lokakuuhun!

Tämä ei tosin ole oikeaa lohturuokaani, jota en kehdannut postata lohturuokateemaiseen ruokahaasteeseen. Vai oliko sittenkin kyse muistamisesta...

Suklaasandwich sopisi silti tähänkin päivään.

Kardemummaa kammoava isäni yllättyi toimivasta mausta. Lahjomattomin palaute tuli kuitenkin pienemmältä kaverilta. Perhejuhlien neljävuotias vieras katseli näitä epäluuloisina, mutta isänsä kannustamana otti yhden. "Hyvää!"

Kardemumman voi helposti vaihtaa muuhunkin makuun. Ensi kerralla voisin kokeilla appelsiinin kuorta tai konjakkia. Tai chiliä tai pähkinöitä. Tai kuivattuja karpaloita. Vaikea päättää!

Kokeilin Maraboun maitosuklaata tähän, koska resepti on ruotsalainen. Se toimi täydellisesti. Yleensä Marabou on omaan suuhuni liian ällömakea, mutta tässä se yllätti. Kardemumman murskasin morttelissa hienoksi, mutta käytin tavallista putkessa myytävää pientä kardemummaa.

Resepti on Elle mat & vin -lehdestä numero 1/2014.
Suklaasandwich
Noin 24 palaa

100 g voita
2 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl (90 g) vehnäjauhoja
4 rkl tummaa kaakaota
1,5 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Maitosuklaaganache
200 g maitosuklaata (mielellään Marabouta)
1 dl kermaa
1 tl hunajaa
0,5 tl vastamurskattua kardemummaa
25 g voita

Laita uunipellille tai uunivuokaan leivinpaperi. Ideaalimitta olisi 25 x 35 cm vuoka, mutta itse käytin reippaasti tavallista peltiä. Tulee vähän ohuempi eli silloin paistoaika saa olla vähän lyhyempi.

Sulata voi. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti ja sekoita joukkoon sulanut voi.

Sekoita jauhot, kaakao, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot munaseokseen ja sekoita. Kaada taikina vuokaan tai pellille. Paista uunin keskiosassa noin 30-35 minuuttia tai vähemmän, jos laitoit isommalle pellille.

Maitosuklaaganache
Pilko suklaa veitsellä ohuiksi paloiksi. Kiehauta hunajalla ja kardemummalla maustettu kerma. Ota kattila pois levyltä, jotta kerma ei pala pohjaan ja lisää suklaa nopeasti. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi.

Anna suklaan jäähtyä hetki ja laita se jääkaappiin noin tunniksi.

Leikkaa mutakakkupohja kahtia. Levitä jämähtänyt suklaaseos puolikkaalle levylle ja nosta toinen levy päälle.

Anna jäähtyä pakkasessa noin puoli tuntia niin kolmionmallisten leivosten leikkaamisesta tulee helpompaa tai tee kuten minä ja leikkaa reippaasti heti terävällä veitsellä. Ei tule yhtä siistiä ilman pakastamista, mutta rouhean hyvää.

Säilytä kylmänä ennen tarjoilua.

26.10.14

China Man

China Man on Tapanilassa sijaitseva take away kiinalainen, josta monet puhuvat. Jonot ovat aina pitkiä, mutta täällä kiinalais-thairuokaa kannattaakin jonottaa.

Ruoan huhutaan olevan ilman lisäaineita kotimaisesta lihasta ja kasviksista tehty. Ainakin se on älyttömän maukasta. Veljeni suosituksesta valitsin kung pon, kevätkääryleitä ja muistaakseni spring menun nuudeleilla.

Paikan päälle en jäisi syömään, sillä tilaa on vähän ja se on usein jonottajia täynnä.

Jonottamista voi vähän lyhentää tilaamalla itsepalveluautomaatista, mikä oikeastaan vain lisää aasialaista kokemusta. Ravintolan suosio on kasvanut niin, että kuljetuspalvelu toimii nykyään entistä pienemmällä alueella.

Kotiin kuljetuksen lumoa lisää vielä ne valkoiset take away -boxit. Hyvää seuraa amerikkalaisen tv-sarjan äärelle harmaan tihkusateen jäädessä ikkunan toiselle puolelle.

21.10.14

Kilpailu: Pääsyliput antiikki- ja taidemessuille

Antiikki- ja taidemessut Helsingissä antoi arvottavaksi kaksi kappaletta kahden pääsylipun paketteja. Messut järjestetään 1.-2.11. Wanhassa satamassa.

Aikaa pidennetty! Osallistu kilpailuun vastaamalla toiseen näistä kysymyksistä viimeistään tiistaina 28.10.

Mistä aiheesta toivot kirjoitusta Kannat kattoon -blogissa?
Mitä mieltä olet blogin ulkonäkötuunailusta?

Vastaaminen tapahtuu jättämällä postaukseen kommentti.

Jos kommentoit nimimerkillä tai anonyymisti, lähetä sähköpostiosoitteesi kannatkattoon@gmail.com viimeistään keskiviikkona 28.10. Muussa tapauksessa voiton osuessa kohdalle suoritetaan uusi arvonta.

Ylläoleva kuva on ostamani 1920-luvun (vuosiluku korjattu) pieni tarjotin, jonka peilin kunnostamista ajattelin mennä messuilta kyselemään.

Päivitetty: Kisassa lipun saivat Lisa ja Sara, jotka olivat onneksi lähettäneet sähköpostinsa etukäteen viestillä. Kiitos! Helpotti intensiivistä työmatkaviikkoa. Liput toimitettiin osallistujille.

19.10.14

Polttarit Vaasassa

Polttarit yhdessä lempikaupungeistani, kylmä mojito, kuumavesipalju ja enemmän naurua kuin vatsa sietää. Yksi parhaista viikonlopuista.

Juhlat järjestettiin eri puolilla Suomea asuvien morsiamen kavereiden kesken. Osuudekseni muodostui erityisesti drinkkikoulun pito. Yritin huomioida häiden väriteemat keltaisen, vaaleanpunaisen ja valkoisen suunnittelussa.

Tämä on yksi kesähelteiden takia odottamaan jääneistä postauksista. Koettakaa kestää. Polttarisankari herätettiin aamulla espanjalaisella aamiaisella, jonka jälkeen hän tapasi kaikki vieraat joogakoulussa.

Puolentoista tunnin joogan jälkeen käveltiin rannan kesäravintola Strampeniin.

Ruokailun välissä morsian sai arvata, keneen kaveriin väite yhteisestä menneisyydestä sekä väite polttarivieraasta sopii. Ei helppoa, mutta hauskaa.

Jokaisesta oikeasta arvauksesta sai 20 senttiä, joilla piti ostaa keskustassa kesämekko ja asuste.

Strampen sopi kesään kuin nenä päähän, mutta pavlova oli sisältä kuiva. Jäin kaipaamaan ihanaa sitkeänvenyvää sisusta.

Kaupungista siirryttiin maalle, jossa koko 16 hengen porukan majoittamiseen sopiva mökki odotti. Alkuun oli pieniä snackseja, muun muassa vesimelonifetapaloja ja herkkutonnikalatahnaa.

Cocktailpalojen alla oli valokuvakehykset, joissa oli kuvat tulevasta hääparista.

Drinkkikoulu alkoi välineisiin tutustumisella. Morsianta opastettiin tekemään mojito sekoittaen ja ravistamalla. Jokainen sai sen jälkeen kokeilla.

Lisäksi oli alkoholittoman mojiton resepti, jossa rommi korvattiin jäähdytetyllä vihreällä teellä. Maljoja jo muutaman nostellut morsian kokeili ja kuulemma maistui hyvältä.

Minttupuskien seassa olleet häämekot leikkasin ystävän kanssa kakkupaperista, Ne liimattiin leikattujen varrastikkujen päälle kaksinkertaisina vahvalla liimalla.

Muiden osallistujien laittaessa ruokaa, sangriaa ja paikkoja kuntoon oli morsiamelle omia tehtäviä.

Häntä muun muassa kuvattiin juuri ostetussa mekossa ja kukkaseppeleessä maailman ihanin tyttö -idean tyyliin.

Illalliseksi grillattiin burgereita kaikenlaisten lisukkeiden kera.

Illan kohokohta oli rannan varsinainen spa-osasto, jossa oli palju sekä vierekkäin kolme saunaa: tavallinen puusauna, infrapunasauna sekä suosikkini savusauna. Voi taivas!

 Saunominen sujui kuohuvan kera välillä mereen ja välillä paljuun pulahtaen.

Yö oli kaunis.
Tuntui haikealta lähteä tästä kesämaisemasta viimeisen pulahduksen jälkeen. Hyvä mieli tuli kuitenkin, kun morsian ilmiselvästi viihtyi.

18.10.14

Haapsalu mielessäin

Haapsalu on yksi parhaista kesäretkikohteista, jonka tiedän. Ja tiedän monta.

Näiden kuvien kautta sukellan vielä kesään, jossa on pakko vielä pariin otteeseen vierailla, koska kesällä lorvailin lämmössä ja niin monta mahtavaa kuvaa ja juttua on laitettava talteen.

Päästäkseen Haapsaluun täytyy kulkea Tallinnan Kohvik Komeetin kautta syödäkseen suus sulav kihiline Valrhona šokolaadikook eli suussasulava kerroksellinen Valrhona-kakku.

Kohvik Komeet on Anni Arron ensimmäinen kahvila Tallinnassa. Aiemmin Haapsalussa Annin kuvataiteilijaäidin Epp-Maria Galeriin yläkerrasta sai myös Arron herkkuja, mutta ruokapuoli on lopetettu. Harmi.

Onneksi Haapsaluun on tullut uutta.

Kauppakeskus Solariksessa sijaitsevan yläkerran Komeetissa on komea samppanjaterassi, jossa en ole tajunnut aiemmin käydä.

Kuumana kesäpäivänä jäimme suosiolla sisälle. Lammaslihapulla juureksilla oli makoisa.

Anni Arro tulee kuvataiteilijaperheestä ja halusi pienenä leipuriksi tai muotisuunnittelijaksi.

Tuon etualan rahin ottaisin mielelläni, jos kotimme olisi tanskalaisen valkoinen.

Perillä Haapsalussa nautimme äkkimakeaa venäläistä kuohuviiniä. Sopi jotenkin tunnelmaan ja pöydän kukkaan.

Mehukas salade nicoise, roseviiniä ja tuulessa lepattavat kynttilät. Hölmöjä vitsejä eikä kiirettä minnekään.

Seuraavana päivänä aamiainen katettiin hyvin nukutun yön jälkeen omenapuun alle.

Haapsalun kaupunkikierroksen ensimmäinen "nähtävyys" oli kyltti, jossa kehotettiin tulemaan lihaa syömään. Emme menneet.

Sen sijaan vaeltelimme söpöillä kaduilla linnan lähettyvillä.

Suuntasimme Müüriääre kohvikiin nälän alkaessa hivuttautua lähelle. Caesarsalaatti oli hyvä ja edullinen.

Suosikkileivonnaiseni vaarika-beseerull, vadelmamarenkikääretorttu, maistui proseccon kera. Ja opin uuden sanan viroksi, besee.

Haapsalun kauneus on rosoista.

Suunnittelimme ystäväni kanssa pitävämme rannan äärellä juhlat, jotka alkavat cocktaileilla täällä. Saksofoni soimaan ja neilikka napinläpeen.

Pääruoka olisi vähän matkan päässä oleva Viron ainoa alkuperäisessä muodossa säilynyt rantapaviljonki vuodelta 1898. Valitettavasti akku sammui tässä vaiheessa.

Kuursaal on korkeakattoinen tila, jossa gramofooni tervehtii tulijoita palmujen katveessa sisään astuessa. Leivonnaiset ovat lähes identtiset Müuriääre kohvikin kanssa, mutta palvelu oli vähäisestä vierasmäärästä huolimatta järkyttävän hidasta. Vanhan ajan charmia vähensi hieman tarjoilijoiden vanhanaikaisten asujen ja ruokalistojen silmiinpistävät tahrat. 1900-luvun alun kylpyläkulttuurin pystyi silti aistimaan.

Rantapromenaadi on kävelemisen arvoinen ilman kahvilakäyntejäkin.

Tsaikovski vietti kesän 1867 Haapsalussa. Penkin paikka.

Odotin, että nappia painamalla olisi kuullut säveltäjän musiikkia. Sieltä tulikin pitkä selostus, jota emme jaksaneet jäädä kuuntelemaan emmekä pystyneet sammuttamaan. Pömpeli jäi yksikseen pölisemään heinien sekaan.

Lähellä linnaa ja lähes vastapäätä Müuriääre kohvikia on uusi paikka, Dietrich. Se on jo valittu Viron 50 parhaan ravintolan joukkoon. Otimme leivonnaiset mukaan tuliaisiksi.

Iltapalaksi lämpimiä voileipiä, ihan kuin lapsena.

Kolmesta muhkeasta kakkupalasta riitti erittäin hyvin neljälle.

Puutarhasta poimitun kamomillateen avulla laskeuduimme hyvin uneen.

Mitäs nämä ovat? Lentokoneessa tarjottavia vesipurkkeja? Ei vaan neljäkymmentäprosenttista. Huh. Jäi hyllyyn.

Tallinnaan palattiin bussilla, jossa oli langaton netti. Kävimme syömässä maissa ennen laivaa ja sain vihdoin kaipaamani mojiton.

Manna la Roosan avoin burgeri oli onnistunut, ranet rapeita ja talon sisustus erikoinen. Sitä ei voi edes kuvailla, se pitää kokea.

Kotiin valkkasin tuliaisiksi Dietrichin viereisestä olutkaupasta Eka Vekaraa muistuttaneet Õllenautit.

17.10.14

Hirvipata syksyn sävyissä

Hirvipata on meillä harvinainen herkku. Liha piti siis hankkia arkisesti kaupasta, vaikka haaveissa on tietenkin jonkun tutun tuoma kimpale.

Vaeltelin kaupassa pohtimassa illallistarvikkeita, joka sopisi torilta ostamaani puolukkaämpäriin. Lapin puhtaat puolukat ansaitsevat tulla popsituiksi hyvässä seurassa.

Nähtyäni Mat & Vänner -lehden 6/2014 kannessa värikkään kulhollisen hirvipataa, tiesin löytäneeni oikean reseptin. Puolukkaa, katajaa, punasipulia, omenaa ja kantarelleja. Syksyn maut samassa padassa.

Onnekkaasti kaupasta löytyi hirveä, mutta kävisihän tähän jokin muukin eläin.

Hirvipata
4 annosta

600 g hirven paahtopaistia (myös sisä- ja palapaisti käy)
2 rkl vehnäjauhoja
2 porkkanaa
8 pientä hopeasipulia (tai muutama tavallinen)
1/4 juuriselleri (myös nimellä mukulaselleri)
1 nippu timjamia
1 laakerinlehti
6 katajanmarjaa, murskattuina
5 dl punaviiniä
2 dl riista- tai lihalientä (käytin Puljongin lientä)
Suolaa
Pippuria

Tilpehöörit (ruots. tillbehör)
1/2 l kantarelleja
2 omenaa
1 punasipuli
2 rkl voita
2 dl puolukoita
Suolaa
Pippuria

Kuori porkkanat, pienet sipulit ja juuriselleri. Leikkaa porkkana ja selleri pienemmiksi paloiksi. Ruskista lihapalat voissa, suolaa ja pippuroi. Laita paksupohjaiseen kattilaan ja sirottele päälle jauho ja lisää juurekset, mausteet, viini ja liemi.

Anna poreilla miedolla lämmöllä vähintään noin tunti.  Mausta suolalla ja pippurilla. Itse haudutin kahden tunnin ajan. Selleri hajosi pieneksi, mutta lihasta tuli hyvää ja mureaa.

Valmista tilpehöörit. Puhdista sienet ja lohko omenat sekä punasipuli. Sulata voi pannulla ja paista sipuli, omenat ja kantarellit, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta vielä löytyy purtavaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ripottele sörsseli padan päälle juuri ennen tarjoilua.


16.10.14

Siemennäkkäri


Siemennäkkileipä on helppo valmistaa, mutta saa ihmiset kyselemään reseptin perään kuten kävi äskettäin tryffeli-illallisella.

Stockalta hankittu tryffelibrie sopi hyväksi pariksi. Kotona kokeilin myös manchegon kanssa.

Resepti on jostakin aiemmasta Pirkka-lehdestä. Muutin vain hieman eli käytin kaurahiutaleiden sijaan saman määrän kaurajauhoa. Kumpikin käy.

Kehotan tekemään tuplasatsin, sillä siihen saattaa iskeä himo ja leipä säilyy pitkään. Siemeniä voi tietenkin vaihdella oman maun mukaan, mutta seesaminsiemenet antoivat tälle hyvän sävähdyksen. Ne kannattaa pitää.

Jos haluat varmistaa, että keliaakikot voivat syödä tätä, valitse gluteenitonta kauraa.

Siemennäkkileipä
pellillinen (tee tupla-annos!)

3 kananmunaa
1 dl seesaminsiemeniä
4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita tai -jauhoa
2 rkl perunajauhoja
3/4 tl suolaa

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Levitä taikina mahdollisimman ohuesti leivinpaperilla päällystetylle pellille. Lusikka auttoi tässä paremmin kuin veitsi. Yksinkertaisesta taikinasta riittää koko pellille.

Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä ja taittele paloiksi.

12.10.14

Suolainen donitsi ja palsternakkaranet

Fast food on mielestäni jotakin, joka joko valmistetaan tai syödään mutkattomasti ja jonka voi syödä käsin. Hodari, burgeri ja sitä rataa. Gourmet fast food on tämän kisan teema, joten jotakin tavanomaisesta poikkeavaa piti keksiä.

Idean poikanen löytyi lopulta viime hetkellä. Suolainen donitsi ja palsternakkaranskikset. Donitsin sisältä löytyy syksyyn sopivia sävyjä eli sieniä, sipulia, timjamia ja tietty pekonia.

Tämä on kisaehdotukseni Jacobs Creek Unvined Rieslingin eli alkoholittoman viiniuutuuden kera nautittavaksi.

Suolainen donitsi
n. 12 kappaletta

1 iso punajuuri
170 g pekonia
100 g herkkusieniä
1 punasipuli
2-3 valkosipulin kynttä
n. 6 dl vehnäjauhoja
1 litra rypsiöljyä
2 dl vettä
50 g voita
1 kuivahiivapussi
1 dl seesaminsiemeniä
6 timjaminoksaa
Suolaa
Mustapippuria

Kuorrutus
1 pkt tomusokeria
1 lime
Vettä
1 keitetty punajuuri
3 timjamin oksaa
Sormisuolaa

Keitä kaksi punajuurta suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja soseuta toinen punajuuri. Paista pieneksi pilkotut herkkusienet, sipuli ja valkosipuli. Paista pieneksi leikattu pekoni. Sekoita pekoni sienten ja sipulien joukkoon ja lisää timjamin oksista lehdet.

Sekoita kuivahiiva sekä suolaa ja mustapippuria osaan jauhoista. Vaivaa yleiskoneessa tai käsin huoneenlämpöinen voi, osa jauhoista sekä 40 asteiseksi lämmitetty vesi. Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Loppuvaiheessa lisää soseutettu punajuuri, pekoni-sieni-seos ja seesaminsiemenet. Sekoita. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikinan tulee muistuttaa pulla- tai sämpylätaikinaa ja irrota hieman kulhon reunoista vaivaamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä vesihauteessa liinan alla kaksinkertaiseksi. Sen jälkeen tee donitsit leivinpaperille. Ota noin pikkupullan verran taikinaa käteen ja pyörittele siitä pötkö, josta muodostat donitsin. Jätä riittävän suuri aukko keskellä, sillä taikina kohoaa vielä liinan alla ennen paistoa. Töki sisemmälle tai poista liian lähellä pintaa olevat sipulit tai pekonit, sillä ne palavat helposti.

Lämmitä öljy 180 asteiseksi. Jos et omista lämpömittaria, kokeile pienellä palalla taikinaa. Öljy on riittävän lämmintä, kun koetaikina alkaa välittömästi poreilla ja kypsyä. Laske reikäkauhalla donitsi öljyyn ja anna paistua noin viisi minuuttia paistaen molemmat puolet.

Pidä kattilan kansi lähettyvillä öljyltä suojautumiseen. Älä laita liesituuletinta päälle.

Aseta paistunut donitsi paperilla peitetylle lautaselle valumaan ja laske toinen donitsi alas öljyyn.

Anna donitsien jäähtyä. Jos et halua yli kymmentä donitsia, voit paistaa ylijäämätaikinasta maukkaita sämpylöitä 225 asteisessa uunissa noin vartin verran.

Valmista kuorrute sekoittamalla vettä, tomusokeria ja pieni liraus limemehua. Lisää joukkoon timjamin lehtiä ja pieneksi kuutioitu punajuuri. Lusikoi tönkkö kastike donitsien päälle ja koristele timjamin lehdillä ja suolakiteillä.

Palsternakkaranet
neljälle hengelle

600 g palsternakkaa (n. 4 isoa)
1 litra rypsiöljyä
Suolaa

Valmista palsternakkaranskalaiset juuri ennen tarjoilua loppuun. Voit kuitenkin esikeittää palsternakat etukäteen.

Kuori ja leikkaa palsternakat pitkittäin ohuiksi tikuiksi, enintään sentin kokoisiksi. Puolita leikatut suikaleet. Esikeitä noin neljä minuuttia kiehuvassa vedessä ja aseta jäähauteeseen kypsymisen etenemisen estämiseksi.

Lämmitä öljy 180 asteiseksi. Paista palsternakat öljyssä pieni erä kerrallaan. Pidä kattilan kansi lähettyvillä öljyltä suojautumiseen. Älä laita liesituuletinta päälle.

Kun pinnasta tulee kullanruskea, nosta palaset paperilla päällystetylle lautaselle ja ripottele päälle suolaa. Laita seuraava erä paistumaan.

Tarjoile lämpiminä. Voit myös paistaa esikeitetyt palsternakat pannulla öljyssä tai laittaa öljyttyinä uuniin.



9.10.14

Pjazzan pizzat

Pjazzan taide ilahdutti.
Eräänä lokakuun päivänä söin järkyttävän hyvää, ohutta, rapeaa roomalaista pizzaa. Suomessa. Kauniissa tilassa, kuulaana syyspäivänä. La dolce vita. Tuo päivä.

No kornius sikseen. Onnelliseksi tulin, ja ehkä ennen kaikkea siksi, että kunnon pizzaa tarjoavan ravintolan löysin aivan yllättäen Yrjönkadun G18-talossa pidetyn työpajan lomasta, talon alakerrasta.

Lounasvaihtoehdot työpajan järjestäjän mukaan olivat italialainen Pjazza, Bulevardin kahvisalongin salaatit ja Bar Ysi, jonka mainostettiin jättävän vaatteisiin rasvan hajun.

Lähes kaikki valitsivat italialaisen. En ollut kuullut siitä mitään. Olen elänyt kai jossakin pullossa, ja samoin ovat kaverini.

Tullessamme sisään Sikke Sumari otti ihmisiä vastaan. Hetken päästä törmäsin yhteen ravintoloitsijoista, Siken mieheen Tony Ilmoniin. Kyseessä on sama Tony, joka veti Tony's deliä Bulevardilla. Iloinen perhetapaaminen jatkui heidän poikiensa ja Flynn-koiran parissa.


En tunne Sikkeä sen kummemmin, mutta Flynnin kanssa katson olevani kaveri. Olemme tavanneet nyt jo kolme kertaa, ja kerran vein hänelle Nami Namasteehen synttärinameja.

Sikke kertoi ravintolan olevan kolmen suomalaisen ja kolmen italialaisen yhteishanke. Italialaiset ovat käyneet Roomassa "pizza-akatemian" eli Associazione Pizzerie Italianen.

Pizza valmistetaan kohottamalla taikinaa vähintään 72 tuntia, jolloin se ei turvota vatsaa ikävästi. Rapean pohjan salaisuus on tuplapaistossa. Ensin pelkän pohjan nopea paisto, jonka jälkeen se käännetään ja laitetaan täytteet.

Sikke muistutti, että pizza tulee syödä heti pöytään saapuessaan. Siitä ei ollut pelkoa, sillä nälkä ehti kasvaa koko porukalla. Tuore makkara ja sikuri buffalomozzarellan kanssa oli maukas yhdistelmä. Laadukkaat pizzatäytteet ansaitsevat erityiskunnioituksen Suomessa, valitettavasti.

Ravintola ei tuntunut olleen varautunut yhdeksän hengen porukkaan, sillä saimme ruokamme huomattavasti meidän jälkeen tulleita myöhemmin puolen tunnin odottelun jälkeen.

G18 on kaunis kokouspaikka ulkoa ja sisältä.
On kohtelias ajatus tuoda kaikille saman seurueen jäsenille annokset kerralla, mutta lounaalla ne olisi voinut tuoda valmistumisen mukaan. Pari joutui pyytämään osan pizzasta mukaan, sillä tunnissa tuli kiire.
Kiireisempänä päivänä olisi saattanut hermostuttaa, mutta nyt oli hyvää seuraa ja rento tunnelma. Tänne tulen mielelläni uudestaan jazzbrunssille tai lasilliselle jonakin elävän musiikin iltana.

Onnea uudelle kiinnostavalle ravintolalle ja kiitos, että sain jakaa tämänkin ravintolakokemuksen. Maallikko on puhunut, ugh.