22.12.14

Helppo jouluisa alkupala

Levitettävää vuohenjuustoa patongin palalle, päälle granaattiomenan siemeniä ja hieman pieneksi leikattua ruohosipulia.

Pehmeämpi, helposti levittyvä vuohenjuusto löytyy usein tuorejuustojen luota. Kaikissa kaupoissa sitä ei ole, mutta tavallista vuohenjuustoa voi notkistaa esimerkiksi kerman ja creme fraichen kanssa.

Mutta miten se granaattiomena sitten halkaistaan? Tämä kysymys heräsi, kun laitoin keittiössä avustavat hommiin leivän kanssa. Monelle tuntematon granaattiomena näytti vaikealta ja joku kertoi kuulleensa joskus jutun, että niitä siemeniä ei sitten saa syödä.

Sehän on niin, että juuri ne siemenet syödään. Mitään muuta siinä ei oikein olekaan.

Hedelmämyyjältä kuulin vinkin, että mitä rumempi granaattiomena on, sitä valmiimpi se on syötäväksi.

Siementen irrottaminen voi olla joskus vaikeaa. Itse irrotan siemenet leikkaamalla hedelmän lohkoiksi, taivuttamalla lohkoja vähän ulospäin ja poistamalla siemeniä sormin. Sottaistahan se on ja väri tarttuu liiankin hanakasti vääriin paikkoihin kuten valkoiseen paitaan, mutta sitä varten on esiliinat ja pesukone.

Vuohenjuusto-granaattiomenaleipäset

1/2 patonki
200 g levitettävää vuohenjuustoa (esim. Valfrais tai Chavroux)
1/2 granaattiomena
1 dl hienoksi pilkottua ruohosipulia

Vinkki: Voit kokeilla myös saaristolaisleivälle.

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Todellakin, siis mitä ruttuisempi ja kovempi - sen valmiimpi. Eli ei toimi ollenkaan kuin sitrushedelmät tämä logiikka (kiiltävä ja ihana =raaka).

Olen availlut granaattiomenoita vuoden verran aamuisin aamupalarahkaan tämän ohjeen avulla. Tosin, ei mitään toivoa, että Suomesta löytyvät omenat olisivat noin kypsiä että irtoaisivat koputtelemalla, joten poistelen siemenet sormin. Avaustekniikka on kuitenkin sama kuin videossa: https://www.youtube.com/watch?v=rnujQquKCQY

Rauna kirjoitti...

Samaan ohjeeseen koputtelusta olen törmännyt, ja vasta äskettäin sain selityksen sille, miksi ne eivät täällä toimi. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että on matkustettava granaattiomenan luo koputtelemaan? :)

Rauna kirjoitti...

Vasta nyt katsoin tuon videon, kun törmäsin vastaavaan Andalusian auringon fb-sivuilla. Nerokasta.