18.12.14

Glögisiirappi kuohuviinille


Glögisiirappi kuohuviinissä sai paljon spontaaneja kehuja cocktailkutsuilla.

Maistatin samaa tavaraa muille kavereille toisissa pikkujouluissa, ja ajatus glögistä kuoharissa tuntui monesta oudolta ajatukselta. Kaikki halusivat kuitenkin kokeilla, ja ilmeisesti pitivät.

Vaniljainen, lempeä siirappi ei tyrkytä joulua liikaa, mutta siinä maistuu silti selkeästi glögin maut.

Resepti on jouluttajan uutuussuosikista Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin Hyvää joulua -kirjasta. Tein tämän kaksinkertaisena ja keittelin noin puoli tuntia. Kirjan mukaan yksinkertaisesta reseptistä olisi pitänyt tulla noin kolme desiä.

Valmista siirappia tuli kahden kuvassa olevan pikkupullon verran eli ei ihan luvattua määrää, mutta olisiko kiehunut liian pitkään liedellä. Maukasta ja älyttömän helppoa tehdä joka tapauksessa.

Glögisiirappi

2,5 dl vettä
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 tähtianis
1 kanelitanko
5 kokonaista neilikkaa

Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin vartin verran. Siivilöi siirappi puhtaaseen pulloon. Jäähdytä ja sulje pullo. Säilytä jääkaapissa.

Kallis vaniljatanko kannattaa muuten keittämisen jälkeen huuhdella vedellä, kuivata ja säilöä seuraavaa käyttöä varten.

Ei kommentteja: