14.12.14

Cocktailkutsut viinikellarissa

Järjestin torstaina cocktailkutsut 16 hengelle. Vuoden kiireisimpänä viikkona. Kokkasin aamukuuteen, nukuin pari tuntia ja jatkoin heti töiden jälkeen valmisteluja. Hullua touhua, mutta niin ihanaa.

Oli aika huojentunut ja onnellinen olo, kun kaikki onnistui ja ihmiset viihtyivät.

Miniburgerit olivat yksinkertaisesti Frambois'n patongin sisään läntätyt valmismajoneesi, pinaatin lehdet ja etukäteen paistetut punajuuri-jauhelihapihvit.

Viinikellari Vinoteekki Katajanokalla oli tunnelmallinen paikka talvisen cocktailin viettoon. Ainoa, mikä aidosti harmitti, oli musiikin puute.

Ei löytynyt sopivaa laitetta toistamaan musiikkia, ja jossain vaiheessa energia loppui ja annoin olla. Toisaalta sitä olisi tarvittu vain alkuun. Vähitellen volyymi kohosi ihan itsestään eikä musiikkia olisi enää kuullut.

Brien palat tökättiin Antiikkimessuilta löydettyihin pikkuhaarukoihin.

Glögisiirappi pikkupullossa sai paljon kehuja. Loistava lorautus kuohuviinilasin pohjalle ja superhelppo keitellä itse. Laitan reseptin jahka toivun tästä viikosta.

Toinen todella kehuttu oli joulumaustetut popcornit, joissa maistui kaneli ja kardemumma.

Eläkkeellä oleva Timo oli pelastava enkeli, joka tuli avaamaan oven ja auttamaan. Hän totesi, että anna vain ohjeet ja minä teen. Ja niin teki, muun muassa nämä vuohenjuustoleipäset.

Inkiväärimojito oli raikas. Se valmistettiin tällä reseptillä lisäämällä joukkoon kunnon köntti kuorittua ja viipaloitua inkivääriä.

Jäät saatiin ystävällisesti Mount Everest -ravintolasta Luotsikadulta. Eivät veloittaneet mitään. Kiitos avusta!

Olin pitkään haaveillut siitä, että saisin tarjota creme brûléen lusikasta. Kaikenlaisesta sitä ihminen haaveilee.

Haave meinasi venyä tulevaisuuteen, kun tajusin pakanneeni kaiken muun noin 19 kassiin paitsi tohottimen. Taksikuski keksi, että voisin kysyä Grand Marinan ravintolalta lainaisivatko he.
 

Ravintolapäällikkö ymmärsi hädän ja saimme jättitohottimen lainaan. Kiitos pelastuksesta!

Minipavlova lemon curdilla, kanelivaahdolla ja karhunvatukoilla oli illan toinen jälkkäri konvehtien lisäksi. Toimi älyttömän hyvin jälkiruokaviinin kanssa.

Tässä ei ollut edes kaikki syötävät.

Tajusin vasta jälkikäteen, että valmisteluväsymyksessä kuvaamatta jäi kirsikka-brie hand piet, salviarusetit, savunieriä, kesäkurpitsasipsit sardellidipillä, paahtoleipä viikunahillolla ja manchegolla sekä sienisalaatti sipseillä. Ja minä pelkäsin, että ruoka loppuu kesken.

2 kommenttia:

Dinner4u2 kirjoitti...

Upeat tarjoilut!

Rauna kirjoitti...

Kiitos! Olin aika onnellinen, kun kaikki sujui lopulta niin hyvin.