16.10.14

Siemennäkkäri


Siemennäkkileipä on helppo valmistaa, mutta saa ihmiset kyselemään reseptin perään kuten kävi äskettäin tryffeli-illallisella.

Stockalta hankittu tryffelibrie sopi hyväksi pariksi. Kotona kokeilin myös manchegon kanssa.

Resepti on jostakin aiemmasta Pirkka-lehdestä. Muutin vain hieman eli käytin kaurahiutaleiden sijaan saman määrän kaurajauhoa. Kumpikin käy.

Kehotan tekemään tuplasatsin, sillä siihen saattaa iskeä himo ja leipä säilyy pitkään. Siemeniä voi tietenkin vaihdella oman maun mukaan, mutta seesaminsiemenet antoivat tälle hyvän sävähdyksen. Ne kannattaa pitää.

Jos haluat varmistaa, että keliaakikot voivat syödä tätä, valitse gluteenitonta kauraa.

Siemennäkkileipä
pellillinen (tee tupla-annos!)

3 kananmunaa
1 dl seesaminsiemeniä
4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita tai -jauhoa
2 rkl perunajauhoja
3/4 tl suolaa

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Levitä taikina mahdollisimman ohuesti leivinpaperilla päällystetylle pellille. Lusikka auttoi tässä paremmin kuin veitsi. Yksinkertaisesta taikinasta riittää koko pellille.

Paista uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Jäähdytä ritilän päällä ja taittele paloiksi.

Ei kommentteja: