19.10.14

Polttarit Vaasassa

Polttarit yhdessä lempikaupungeistani, kylmä mojito, kuumavesipalju ja enemmän naurua kuin vatsa sietää. Yksi parhaista viikonlopuista.

Juhlat järjestettiin eri puolilla Suomea asuvien morsiamen kavereiden kesken. Osuudekseni muodostui erityisesti drinkkikoulun pito. Yritin huomioida häiden väriteemat keltaisen, vaaleanpunaisen ja valkoisen suunnittelussa.

Tämä on yksi kesähelteiden takia odottamaan jääneistä postauksista. Koettakaa kestää. Polttarisankari herätettiin aamulla espanjalaisella aamiaisella, jonka jälkeen hän tapasi kaikki vieraat joogakoulussa.

Puolentoista tunnin joogan jälkeen käveltiin rannan kesäravintola Strampeniin.

Ruokailun välissä morsian sai arvata, keneen kaveriin väite yhteisestä menneisyydestä sekä väite polttarivieraasta sopii. Ei helppoa, mutta hauskaa.

Jokaisesta oikeasta arvauksesta sai 20 senttiä, joilla piti ostaa keskustassa kesämekko ja asuste.

Strampen sopi kesään kuin nenä päähän, mutta pavlova oli sisältä kuiva. Jäin kaipaamaan ihanaa sitkeänvenyvää sisusta.

Kaupungista siirryttiin maalle, jossa koko 16 hengen porukan majoittamiseen sopiva mökki odotti. Alkuun oli pieniä snackseja, muun muassa vesimelonifetapaloja ja herkkutonnikalatahnaa.

Cocktailpalojen alla oli valokuvakehykset, joissa oli kuvat tulevasta hääparista.

Drinkkikoulu alkoi välineisiin tutustumisella. Morsianta opastettiin tekemään mojito sekoittaen ja ravistamalla. Jokainen sai sen jälkeen kokeilla.

Lisäksi oli alkoholittoman mojiton resepti, jossa rommi korvattiin jäähdytetyllä vihreällä teellä. Maljoja jo muutaman nostellut morsian kokeili ja kuulemma maistui hyvältä.

Minttupuskien seassa olleet häämekot leikkasin ystävän kanssa kakkupaperista, Ne liimattiin leikattujen varrastikkujen päälle kaksinkertaisina vahvalla liimalla.

Muiden osallistujien laittaessa ruokaa, sangriaa ja paikkoja kuntoon oli morsiamelle omia tehtäviä.

Häntä muun muassa kuvattiin juuri ostetussa mekossa ja kukkaseppeleessä maailman ihanin tyttö -idean tyyliin.

Illalliseksi grillattiin burgereita kaikenlaisten lisukkeiden kera.

Illan kohokohta oli rannan varsinainen spa-osasto, jossa oli palju sekä vierekkäin kolme saunaa: tavallinen puusauna, infrapunasauna sekä suosikkini savusauna. Voi taivas!

 Saunominen sujui kuohuvan kera välillä mereen ja välillä paljuun pulahtaen.

Yö oli kaunis.
Tuntui haikealta lähteä tästä kesämaisemasta viimeisen pulahduksen jälkeen. Hyvä mieli tuli kuitenkin, kun morsian ilmiselvästi viihtyi.

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Onpa ihana palata kesäisiin tunnelmiin <3

Rauna kirjoitti...

Niin on!