23.6.14

Juhannus vähemmän viisaana

Jos kysyt kirurgilta, voitko juhlia juhannusta normaalisti mennessäsi kolmen viisaudenhampaan poistoon kolme päivää ennen juhannusta ja saat vastauksen "voit", tulet pettymään.

En tiedä, mitä kirurgi ajatteli normaalilla juhannuksella, mutta omaan juhannukseeni kuuluu yleensä rapsakka grilliruoka ja saunominen. Nyt suositeltiin, että syödään vain sosemaisia, viileitä ruokia ja vältetään saunaa viikko leikkauksen jälkeen.

Mitä se siis tarkoittaa juhannuksen juhlijalle, jonka grilliarsenaali ei ole pienimmästä päästä?

Luonnonjogurttia raparperisoseella, tsatsikia, hummusta, savukampelaa, -nieriää, -siikaa ja -lohta, muussattuja uusia perunoita, mansikkarahkaa tuoreista kotimaisista mansikoista.

Ja tilkkaa Hesarin cava-testin voittajaa, Jaume Serra Brut, ja nokaretta herkullista brietä Tuula Paalasen puodista uusitusta kauppahallista.

Eikä unohdeta grillattua mozzarellaa. Kuka nero keksi mozzarellan grillaushärpäkkeen? En yleensä sorru ostamaan yhden ihmeen keittiövehkeitä, mutta tämä on positiivinen poikkeus.

Grillasimme lauantaina, jolloin uskaltauduin jo nakertamaan pieniä paloja porsaansisäfileestä. Lihan päälle puristettiin grillattusta limen puolikkaasta mehua. Maistui.

Kolea sää sopi hammashamsterin juhannukseen mainiosti, mutta muutama aurinkohetkikin koettiin.

Eniten mieleen painui spontaanisti kutsutun vieraan vetämät kevyet treenit kalliolla. Kesäluksusta.


Ps. Kaikille kolmen viisurin poistoa kerralla kauhistelleille voin todeta, että kokemus ei ollut kammottava. Siitä selviää sisulla ja hyvällä kirurgilla, joka huolehtii potilaastaan niin hyvin, että antaa kännykkänumeronsa ja luvan soittaa juhannuksenakin.


Ei kommentteja: