30.5.14

Tomaattijuustokakkupalat kesän juhliin


Tomaattijuustokakkupalat katkaravuilla ovat mainio suupala kesän puutarhajuhliin. Inspiraation piiraaseen sain Paul Svenssonin rapuja ennen tarjoamastaan piiraasta, jossa on tomaattia, Västerbottenjuustoa ja kruunutilliä sekä muinoin leipomistani David Lebovitzin suklaajuustokakkubrownieista.

Äyriäisallergiset voi huomioida jättämällä katkaravut pois tai korvaamalla rullatulla kinkkupalalla ja kasvissyöjät koristelemalla palaset puolikkaalla kirsikkatomaatilla.

Piirakasta saa kätevästi yhdellä uunipellillä monta suupalaa ja sen voi valmistaa edellisenä päivänä.

Osallistun tällä reseptillä Philadelphian kilpailuun ruokabloggaajille.

Tomaattijuustokakkupalat katkaravuilla
Noin 40 palaa

Piirakkapohja:
400 g vehnäjauhoja
175 g voita
1 muna
0,75 dl vettä

Tomaattikastike:
1 paprika
1 porkkana
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
800 g tomaattimurskaa
1 dl valkoviiniä
Tuoretta timjamia
Suolaa
Mustapippuria
2 pakettia ruohosipulin makuista Philadelphia-tuorejuustoa

Päälle:
Noin 40 kpl kuorimattomia katkarapuja (msc-merkittyjä)

Kuutioi voi. Valmista piirakkataikina sekoittamalla ainekset koneella. Pane jääkaappiin viilenemään noin vartiksi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Pilko paprika, porkkana, sipuli ja valkosipuli pieniksi. Paista isossa kattilassa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä pehmeiksi.

Kauli taikina uunipellin kokoiselle leivinpaperille. Pistele haarukkaan reikiä ja paista uunin keskiosassa noin 10-15 minuuttia ilman, että pohja alkaa ruskistua.

Lisää kattilaan valkoviini, tomaattimurska ja timjamin oksat. Anna poreilla miedolla lämmöllä noin vartti. Laita katkaravut sulamaan vierekkäin lautasille.

Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Ota pois levyltä ja surauta varovasti sauvasekoittimella tasaiseksi. Riko mukaan kolme munaa.

Kaada kastike pohjan päälle. Tiputtele teelusikalla tuorejuustoa tomaattikastikkeen päälle niin, että väliin jää punaista kastiketta. Tasoita pinta lastalla ilman, että värit sekoittuvat toisiinsa täysin.

Paista uunin keskiosassa noin 30-40 minuuttia 175 asteessa tai kunnes pinta saa väriä ja seos jämäköityy. Uuneissa on eroja. Anna piiraan jäähtyä uunista tultuaan.

Leikkaa piirakasta terävällä veitsellä pieniä neliöitä. Kuori katkaravut ja keihästä cocktailtikun kanssa piirakkaneliöihin. Tarjoile heti tai laita kylmään. Katkarapujen takia kannattaa laittaa kerralla tarjolle vain osa ja täydentää jääkaapista menekin mukaan.

Sain kisan järjestäjältä tuorejuustot, muut ainekset on itse hankittu.

Ei kommentteja: