13.12.12

Parempaa lounasmurua rinnan alle

Työ Helsingin keskustassa on välillä yhtä onnea. Sen takia, että pääsee helposti liikkumaan, minne haluaa ja voi valita kiinnostavia lounaspaikkoja. En tiedä, meneekö tämä honeymoon-tunne vielä ohi.

Aika usein menen lounaalle työpaikkaruokalaan tai otan eväät, mutta sopivin väliajoin nautitaan muista helmistä.

Rulla Yrjönkadulla oli odotettu lounaspaikka. Merkitsin jo kuukausi ennen sen avaamista kännykkään, että siellä pitää päästä käymään.

Sisustusliike Nudgen sisällä olevaan pikkuruiseen lounastilaan ei kovin monta ruokailijaa mahdu, mutta meillä oli onnea. Innostuin liikkeen tarjonnasta, mutta onneksi olin kiiruhtamassa lounastapaamisesta seminaariin, joten ei ollut ostoriskiä.

Neljän rullan pakettiin kuului seesaminsiemenillä höystetty tasokas lisukesalaatti. Ei sitä iänikuista jäävuorisilppua.

Vietnamilaiset kevätrullat olivat raikkaita ja maukkaita, ankka erityisesti, mutta viileänä vuoden aikana kaipaan usein lisää lämpöä. Kävimme Rullassa jo lokakuussa, ja lista näyttää nyt hieman uudistuneen.

PureBistro (kuvat nettisivulla!) kauppatorin laidalla tarjoili lämpöä ja vähän enemmän istumapaikkoja. Hauska lisä oli lounaalla keittiön tervehdyksenä tarjottu vitamiinijuoma.

Pidin tarjoilutavasta, pitkistä lasipulloista, joista sai terveyshuikan ja leivästä paperipussissa. Juoman maku ei osunut suidemme mukaisesti ihan nappiin, mutta se ajatus.

Katsotaan ensi viikolla, vieläkö idea kantaa.

Murea häränrinta sai onnellisesti muistelemaan aiemmin syksyllä syömääni Eliten riistaviikkojen 12 tuntia haudutettua maultaan tuhdin tummaa hirvenrintaa.

Puren mummonkurkut olivat mielestäni yllättävä ja toimiva lisä muusin ja lihan päällä.

Tämän lounaan jälkeen jäi vatsaan vielä jälkiruokaa huutava kolo. Suuntasimme Senaatintorin laidalle, hiukan epäonnistuneen muodonmuutoksen kokeneen Kiseleffin basaarin yläkertaan.

Patisserie Teemu & Markus otti vastaan valoisalla ja kärsivällisellä asiakaspalvelulla. Leivosten ulkonäkö saa veden kielelle, mutta jos maku ei yllä samalle tasolle, pettyy. Nyt sitä vaaraa ei ollut lähelläkään. Onneksi Kiseleffin basaarissa tulee käväistyä suhteellisen harvoin.

Suussasulavat leivokset täyttivät pienen pöytämme, ja saimme vielä kaupan päälle vadelmawhoopiet.

Käärin omani saksalaisen turistin tavoin servettiin ja laitoin laukkuun. Natustelin herkun myöhemmin toimistolla tavallista pidemmästä lounaasta toivuttuani.

7.12.12

Jouluarvonta

Coolstuff ehdotti jouluarvonnan järjestämistä, ja tässä se tulee. Palkintoina ovat suklaasuihkulähde, C-kasettikeksimuotti ja Pac-Man pikkuleipämuotit. Nostalgiaa ja herkkuja.

Piparkakkumuotit ovat oma heikkouteni ja niitäkin tuolta löytää, mutta koska arvonta päättyy juuri joulun alla, on parempi arpoa jotakin, josta on iloa joulun jälkeenkin vaikkapa uuden vuoden illaksi.

Palkintoja arvotaan kutakin yksi kappale eli voittajia on kolme. Voittajat saavat Coolstuff.fi-sivuille tarjouskoodin, jonka avulla voivat lunastaa palkinnon.

Arvonta suoritetaan kahden viikon päästä perjantaina 21.12. Voittajien nimet tai nimimerkit julkaistaan blogissa.

Anonyymeja osallistujia ei huomioida, joten vähintään nimimerkki on tarpeen. Jos voittaja ei ilmoita sähköpostiosoitettaan osoitteeseen kannatkattoon@gmail.com kahden viikon aikana ilmoituksesta eli 4.1. mennessä, arvotaan palkinto uudestaan.

Arvontaan voi osallistua kertomalla tämän postauksen kommenttilaatikossa, mikä on talven juhlakaudessa parasta.

2.12.12

Suklainen välipalasmoothie

Välipala vuoteeseen iltapäivänokosten jälkeen on sunnuntai parhaimmillaan.

Tällä reseptillä osallistun CocoVin kilpailuun, jossa piti kehitellä terveellinen välipala tai jälkiruoka superruoista. Valitsin lähetetyistä neljästä superruoasta, gojimarjoista, kaakaonibseistä, Kalaharin suolasta ja kylmäpuristetusta kookosöljystä, kaksi ensinmainittua, ja lähdin pohtimaan mukavaa, terveellistä välipalaa.

Välipalan tulee minusta olla helposti ja nopeasti valmistettava. Halusin myös varjella arvokkaiden gojimarjojen ravintoaineita, joten en kuumentanut niitä ja tehnyt skonsseja alkuperäisen suunnitelmani mukaan.

Smoothie on kiva välipala ja siinä saa näppärästi paljon kehon kaipaamaa hyvää.

Pidin kaakaonibsien tuomasta rouheudesta, mutta mies olisi kaivannut sileämpää lopputulosta. Jos tehosekoittimesi ei raasta pieniä kaakaonibsejä sileiksi, voit käsitellä niitä ensin kahvimyllyssä tai morttelissa.

Kaakaonibsit ovat kuorituista kaakaopavuista murskattua rouhetta. Nibsit eivät sula samoin kuin tavallinen kaakaojauhe tai suklaa, mutta niitä on helppo lisätä vaikka myslin, jogurtin tai puuron joukkoon.

Suklainen välipalasmoothie
Noin kaksi lasillista

1 rkl gojimarjoja
0,25 dl vettä
1,5 dl luonnonjogurttia
1 dl mustikoita
0,5 omena
1 rkl kaakaonibsejä
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 tl hunajaa tai maun mukaan

Liota gojimarjoja vedessä. Säästä ravinteikas vesi, ja heitä marjoineen tehosekoittimeen. Lisää jogurtti, mustikat, kuorittu ja pilkottu puolikas omena, kaakaonibsit, auringonkukansiemenet ja hunaja. Aja koneella sileäksi ja tarjoile heti.

Käytin jäisiä mustikoita pakkasesta, mutta jos blenderi vetelee viimeisiään, voi marjojen antaa sulaa hetki ennen tehosekoitusta.