2.12.12

Suklainen välipalasmoothie

Välipala vuoteeseen iltapäivänokosten jälkeen on sunnuntai parhaimmillaan.

Tällä reseptillä osallistun CocoVin kilpailuun, jossa piti kehitellä terveellinen välipala tai jälkiruoka superruoista. Valitsin lähetetyistä neljästä superruoasta, gojimarjoista, kaakaonibseistä, Kalaharin suolasta ja kylmäpuristetusta kookosöljystä, kaksi ensinmainittua, ja lähdin pohtimaan mukavaa, terveellistä välipalaa.

Välipalan tulee minusta olla helposti ja nopeasti valmistettava. Halusin myös varjella arvokkaiden gojimarjojen ravintoaineita, joten en kuumentanut niitä ja tehnyt skonsseja alkuperäisen suunnitelmani mukaan.

Smoothie on kiva välipala ja siinä saa näppärästi paljon kehon kaipaamaa hyvää.

Pidin kaakaonibsien tuomasta rouheudesta, mutta mies olisi kaivannut sileämpää lopputulosta. Jos tehosekoittimesi ei raasta pieniä kaakaonibsejä sileiksi, voit käsitellä niitä ensin kahvimyllyssä tai morttelissa.

Kaakaonibsit ovat kuorituista kaakaopavuista murskattua rouhetta. Nibsit eivät sula samoin kuin tavallinen kaakaojauhe tai suklaa, mutta niitä on helppo lisätä vaikka myslin, jogurtin tai puuron joukkoon.

Suklainen välipalasmoothie
Noin kaksi lasillista

1 rkl gojimarjoja
0,25 dl vettä
1,5 dl luonnonjogurttia
1 dl mustikoita
0,5 omena
1 rkl kaakaonibsejä
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 tl hunajaa tai maun mukaan

Liota gojimarjoja vedessä. Säästä ravinteikas vesi, ja heitä marjoineen tehosekoittimeen. Lisää jogurtti, mustikat, kuorittu ja pilkottu puolikas omena, kaakaonibsit, auringonkukansiemenet ja hunaja. Aja koneella sileäksi ja tarjoile heti.

Käytin jäisiä mustikoita pakkasesta, mutta jos blenderi vetelee viimeisiään, voi marjojen antaa sulaa hetki ennen tehosekoitusta.

Ei kommentteja: