1.11.12

Kärpäsiä juustossa ja muita halloween-juttuja

Pidin elämäni ensimmäiset omat halloween-juhlat viime syksynä, ja tässä sen vinkit talteen. Kuvat jäivät kaverin ottamina uupumaan omasta syystäni hetkeksi enkä viitsinyt niitä enää jouluna tänne laittaa.

Nyt kuitenkin halloween-vinkkejä on kaivattu, joten tässä ideoita ruokaan, ohjelmaan ja tilaan.

Ohjelma

Improvisaatioteatteriryhmäni veti puolen tunnin shown yleisölle hetki juhlien alkamisen jälkeen. Yleisö sai esittää toiveita lyhyisiin kohtauksiin tai lauluihin.

Neljä tuolia -improtarina oli yksi vedetyistä peleistä. Sen voi helposti toteuttaa omissa juhlissa, jos löytyy esiintymishaluisia.

Yksi kohtauksista oli evil voice ja toinen taas halloweenin kahden surkeimman karkinkerjääjän battle. Jostakin syystä loppulaulun teemaksi valikoitui kuitenkin lopulta Kreikka.

Jos joku kaipaa tällä hetkellä hyvin kohtuuhintaista improryhmää omiin juhliinsa, minulta voi tiedustella.

Halloween-herkkuja

Söimme ainakin:
Pikkublinejä mustan caviartin (merilevästä valmistettu "mäti") ja muikun mädin, smetanan ja punasipulin kera
Avokadosipsejä
Bataattikeittoa kurpitsansiemenillä
Lammaslihapullia
Pitkän artisokkatahnaa
Tomaattisalsaa
Uunissa paahdettuja öljyllä ja mausteilla sipaistuja leipiä
Keksejä
Juustoja

Veriappelsiinimehussa uitettuja hillosipuleita lävistin cocktailtikuilla. Ne olivat kuin puhkottuja silmiä. En kyllä tiedä, söikö niitä kukaan, mutta ne näyttivät hauskoilta. Jos hauska nyt sitten on oikea sana tässä yhteydessä.

Juustonaksuja laitoin esille erityisesti kirkkaan värin vuoksi, teemavärit olivat musta ja oranssi.

Makeassa pöydässä oli tarjolla sormibebejä ja Sarpanevan pata karkeilla, popcornilla, karkkitekareilla ja -madoilla sekä varrastikun päähän kiinnitetyillä vaahtokarkkilakuyksisilmäisillä täytettynä. Idea tuli jostakin blogista, jota en nyt kuolemaksenikaan muista, mutta vinkata saa.

Lisäksi siinä oli wc-paperirullia, täytettyjä vesi-ilmapalloja ja kävelevät tekohampaat. Herkkupöytää koristi kyltti Trick or Treat, ja idea oli, että siitä sai valita herkun tai kepposen.

Jotenkin onnistuimme olemaan ottamatta kuvaa pöydästä, mutta hyvältä se näytti vain pienellä vaivalla.

Laitoin pöytään myös eri kulhoissa mustia ja valkoisia karkkeja sekä törkeän hintaisia amerikkalaisia halloweenin tunnuskarkkeja candy corneja.

En meinannut kaupassa toeta hinnasta, kun vasta maksaessa tajusin hyvin pienen pussin kustantavan yli kuusi euroa. Tuli nyt ostettua kokeilumielessä.

Koristelut ja asut

Lelukaupasta saatava venytettävä hämähäkinseitti ja mustat pöytäliinat kurpitsojen kanssa hämärässä valaistuksessa loivat kevyellä valmistelulla ovelan tunnelman. Seittiä kannattaa olla useampi pussi. Itse tila oli myös toimiva tumman kirjahyllyn, lattialampun ja nojatuolien kanssa.

Tanskasta ostin palaneen hiilen näköisen mustan kynttilän pöytään. Saattaa olla, että minä olin ainoa, joka siitä ilahtui, mutta oli sekin hieno.

Ruoka itsessään toimi hyvänä koristeluna. Erityisesti juustotarjoilun kärpäset olivat minusta vaikuttavia. Ne hankin Tivolista.

Boolimaljassa kellui jäädytetty käsi. Täytin puhdistetun kumihanskan vedellä, jäädytin pakkasessa ja laitoin boolimaljaa jäähdyttämään. Se pulpahteli välillä kivasti pinnalle vieraita säikäyttäen.

Enkä liioittele, sillä sekä syvästä boolimaljakosta yllättäen nouseva käsi että sormibebet saivat aika vahvoja tunnereaktioita aikaan.

Olin itse juhlien noita ja mies oli täysin yllätyksekseni pukeutunut Michael Jacksoniksi. Hän huijasi pitkään, ettei viitsi pukeutua ja asteli lopulta vuokraamassaan asussa paikalle. Lähes kaikki vieraat jaksoivat pukeutua (siis halloween-asuihin), mikä ilahdutti.

Palkitsimme iljettävimmän pukeutujan, mutta vaikeaa se oli. Yksi hätkähdyttävimmistä asuista oli yllä oleva vetoketjunaama. Keskustellessa oli välillä vaikea suhtautua toiseen normaalisti, kun naama oli avattu.

Youtube on täynnä zipper face -videoita, joissa kerrotaan, miten helposti tämän voi toteuttaa.

Kuvat: Laura

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://koti.phnet.fi/petripaavola/kekripyhainpaivahalloween.html

Halloweenin juuret ovat muinaisessa Babylonissa.