28.11.12

Amerikkalaista joulua Klaus K:ssa

Klaus K hotelli kutsui ruoka-alan ihmisiä maistelemaan uutta American Christmas Grill menua.
Vaikka en itse ole pitkän linjan jouluttaja (töissä oppimani termi ihmisestä, joka valmistelee joulua jo kesäkuussa) rakastan joulua.

Istuminen aloilleen herkkuja notkuvien pöytien ääreen hauskoja ruokabloggaajia toisella ja ruokatoimittajia toisella puolella oli mukava kokemus. 

Sain viereeni HS:n sydämellisen Kira Gronowin, jonka kanssa keskustelimme ruokakokemuksista ja blogini nimestä. Toisella puolella pöytää oli Glorian ruoka&viinin toimittaja, joka oli vastaanottanut lehden Facebook-sivulle lähettämäni viestin. Hauska sattuma.

Pääruoista maistoimme tastingversiot, jotka saimme ensin kuvata kokonaisina. Grillattu entrecôte toimii aina, ja sitruunavoi sopi siihen kuin nenä päähän.

Menu oli muutenkin mieleeni. Jouluhenkinen olematta liian perinteinen, ja amerikkalaiseen tyyliin runsas ja monipuolinen.

Ribsit olivat taivaallisia, ja tämä on kuulkaa ensimmäinen kerta, kun olen näin todistanut. Alkupaloista kuhaceviche ja mausteinen naudanpaisti piparjuuricremellä ilahduttivat suuta.

Operatiivinen johtaja Mia Cederberg-Skvorc kertoi perhehotellissa suomalais-amerikkalaisen omistajaparin tekevän monenlaista työtä. Kysyin, tietääkö hän, mistä joka pöytää koristavat lumihiutalepallot on hankittu. Mia vastasi nauraen tietävänsä hyvinkin.

Hän oli käynyt Stockmannilla ja todennut siellä, että otan näitä palloja kolme, noita neljä ja näitä muita kuusi... "He varmaan ajattelivat, että mikä tämä nainen oikein on."

Cajunmaustettu norjalainen lohi oli kypsennetty sopivan kevyesti. Sen vierellä oli Antonion käsintehty ravioli kastanjavoikastikkeella.

Varsinaiseen menuun kuuluu koko alkuruokapöytä ja hulppea jälkiruokabuffet sekä yksi vapaavalintainen pääruoka.

Lisukkeista kiinnostavia olivat kalkkunantäyte, stuffing, ja valkosipulilla sekä parmesaanilla maustettu bataattipyree.
Vinkkinä ruokabloggaajille tilaisuuksia järjestäville voisin sanoa, että on hyvä idea, jos ruokien kuvaamista varten on valaistusta hetkellisesti lisätty. Tällä kertaa kuvaukseen oli varattu hyvin aikaa ja annoksia tuotiin erikseen kuvattaviksi, mikä oli mukavaa. Muutenkin tilaisuus oli kyllä onnistuneesti järjestetty.

Oma kuvauslaitteisto ei ole kuitenkaan aivan pro. Kakkupöytä oli upea, mutta kotona havaitsin, että valitettavasti lähes kaikki kuvat veden kielelle nostattavasta jälkiruokapöydästä olivat hämäriä.

Mutta se ei paikan päällä menoa haitannut. Lisää iloa iltaan toi omistajien 9-vuotias poika, joka tanssi meille spontaanin pyynnön ja osin M&M-karkkien toivossa street-tanssia kännykältä tulleen musiikin tahtiin. Taidokasta ja rohkeaa!

Tontut jäivät kurkkimaan taakse, kun kävelin hyvin kylläisenä tyylikkäästä hotellista ulos, vaikka kuvittelin syöneeni maltillisesti.

American Christmas Grill on tarjolla Klaus K hotellin Ilmatar-ravintolassa 4.-21.12.

Ei kommentteja: