4.7.12

Harissavoita grillatulle maissille ja lihalle

Tämä on ehkä tämän kesän paras grillivinkki. Pari vuotta sitten se oli wasabivoi, jota sekoitetaan jotenkin suhteessa 100 grammaa pehmeää voita ja 1 pieni puristus wasabiputkilosta, laitetaan pakkaseen voipaperiin rullalle ja leikataan entrecoten päälle.

Tänä kesänä ja oikeastaan viime kesänä parhaat maustajat grilliruoalle ovat olleet grillattu limen- tai sitruunanpuolikas ja harissavoi. Harissavoin resepti on niin yksinkertainen, että naurattaa kutsua sitä reseptiksi. Silti tällä voi tehdä säväyksen grillauskansalle.

Alunperin huomasin tämän viime kesänä Allt om mat -lehdestä. Siinä sitä suositeltiin maissille, mutta toimii erinomaisesti muullekin grillatulle.

Pahoittelut huonosta bloggaustahdista. Kevät oli rankka, mutta ei surkutella sitä enää. Nyt on kesä, ja vihdoinkin kauan odotettu loma. Huomasin pitkästä aikaa tänne kirjautuessani, että pari kommenttia oli jostakin syystä joutunut odottamaan julkaisua. Anna ja Aleksi, kommentit ovat nyt näkyvissä huhtikuun postauksissa. Blogin emäntä menee hieman nolona kohta rannalle. Illalla grillataan!

Harissavoi

100 g pehmeää voita
1 tl harissaa (saa isommista tai etnisistä ruokakaupoista)
puntti persiljaa

Silppua persilja pieneksi. Sekoita ainekset. Laita pakkaseen tai jääkaappiin jäätymään, leikkaa tai sivele maissin ja lihan päälle.

1 kommentti:

Tusla kirjoitti...

Loistoidea! Minä olen käyttänyt harissaa grillauksessa vain marinadissa. Hyvää tosin sekin.