2.4.12

Patrona, ihana pomotar

Mielessäni ja kielessäni pyöri viime viikolla ajatus mehukkaista lettusista, jotka täytetään jollakin makoisalla. En pariin päivään keksinyt, mistä oikein on kyse, kunnes muistin Kulinaarimurulan postauksen.

Patrona Cocina & Cantona
Annankatu 20:ssä oli oikea paikka, ja vieläpä lähellä Hobboksia, jonka loppuunmyynnistä haikeana kiikutin lauantaina useamman ruokakirjan.

Sattuman kautta saimme pöydän ja syödessäni olin niin kiitollinen Jaanalle. Hehkutus ei ollut turhaa. Mieheni totesi huvittuneena, että huokaan ihastuksesta jokaisen haukkauksen jälkeen lettuja syödessäni. Letut löytyvät listalta nimellä Taquitos de Carnitas "Buche, Nana, Cuerito & Nenepil".

Sulatettua juustoa sekalaisen sienisilpun kera söin tortillaletusta, ja olipas täyttävä alkupala, vaikka kaikkea en syönytkään. Hyvää, mutta tuhtia.

Tarjoilusta täytyy sanoa, että chileläinen tarjoilija paneutui työhönsä innolla ja hyvällä otteella asiakkaisiin. Suomalaista tarjoilijaa taas olisin voinut halata. Nainen oli lämmin ja välitön sellaisella tavalla, että suomalainen asiakas melkein liikuttuu kyyneliin ja pyytää ystäväksi.

Itsetehty guacamole oli raikasta ja kolmionmalliset maissilastut (totopos) mukavan epätasaisen rapeita. Ei sitä normipahvia, jota kaupasta saa. Guacamolen jaoimme.

Mies otti lisäksi keiton, joka tuntui olevan sinä iltana suosittu alkuruoka.

Margaritaa sai kahta sorttia. Toinen oli klassinen versio ja toinen Patrona-versio. Kysyin, mikä on erona ja kumpaa suositellaan. Vastaus oli, että toinen on parempilaatuinen ja toinen, noh, tavallinen. Otin sitten parempilaatuisen. Olen mainoksen uhri.

Jotain tarkempiakin eroja kerrottiin, mutta keskityin seuraan enkä muistiinpanoihin ja tuoreen ravintolan nettisivut vielä uupuvat. Sen muistan, että juomaan kerrottiin käytettävän Patrón Silver tequilaa, jota ei Suomesta saa. Ja jo oli jumalaista. Margarita taitaa olla uusi lempidrinkkini.

Pöytä on ehdottomasti varattava etukäteen. Yhteystiedot ja ajankohtaiset asiat ovat Facebook-sivuilla. Paikka on pieni ja suosio suuri, mutta jo samana päivänä saimme soittamalla pöydän. Melko moni kävi toteamassa oven "tonight with reservations only" lapun jälkeenkin, että täyttä on.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Patrona on ihastuttava pala Meksikoa pohjolassa :)

Nopal oli elämysmatka, ja sama matka kyllä jatkuu Patronassakin. Kaikki on mun näkökulmasta katsottuna perfecto! Henkilökunta on todellakin erittäin ystävällistä ihan aina. Olen ehtinyt käydä jo jonkin kerran, ja aina lähden onnen valo silmissäni ulos. Ruoka on erittäin autenttista meksikolaista, ja myös oma meksikolaiseni kiittää tätä keittiötä. Helsingistä on tullut Nopalin ja Patronan myötä onnellisten ihmisten kaupunki :).

Terveisin Anna

Khayr kirjoitti...

Huippumesta, pitkästä aikaa jäi ravintolavierailu pyörimään ajatuksiin useaksi päiväksi. Tykästyin ruokaan, fiilikseen ja palveluhenkisyyteen. Tällaisia mestoja lisää, kiitos!