15.3.12

GT-kemut ja Sunnin brunssi

Ystäväni järjesti Gin & Tonic Farewell -juhlat asunnolleen. Asunto varmasti arvosti. Tein juhliin punajuuri-vuohenjuustokeksejä, jotka saivat taas vuolaasti kehuja. Loppuyöstä tahnaa lapattiin sipseillä, koska sitä tuli tupla-annoksesta yli kilo ja keksit loppuivat kesken.

Reilu kilo vuohenjuustotahnaa. Olisi pitänyt osata ajatella. Ensi kerralla punajuuritaikinaa tuplana (ei kannata vähempää), mutta tahnaa yksinkertainen annos.

Onnelliseen uuteen kotiin muuttava emäntä kutsui juhlien jälkeisenä sunnuntaina muutaman ystävän kanssaan syömään synttäribrunssia Sunniin, josta kuvat. Ehkä pienen painostuksen alla juuri sinne, sillä kerroin nähneeni lyhyen ajan sisällä kahdesti unta Sunnin brunssista.

Aiemmalla kerralla listan eggs benedict oli niin jättimäinen, etten tohtinut tällä kertaa tilata noutopöytää. Nyt annoskoko oli pienentynyt, mutta hyvältä maistui. Munat ja pannari saivat seurakseen marjasmoothien ja teetä, jota sai santsata noutopöydästä.

Annoin lahjaksi Helena Petäistön Tee teematka -kirjan, koska ystävä pitää Petäistöstä ja teestä.

Senaatintorin laidalla olevan ravintolan viikonloppubrunssi on suosittu, joten pöytä kannattaa varata. Me saimme kauniin näkymän keskeltä ravintolaa Tuomiokirkkoa vastapäätä, mutta vähemmän rauhatonta olisi ollut sivuhuoneissa.

Eggs benedictiä saa nähtävästi lisäksi lähellä olevasta Senaatin Hiilestä, joka tarjoilee myös uppomunia muodossa royale (savulohta) ja florentine (kasvis, pinaattia).

Ei kommentteja: