18.1.12

Tyttöjen ilta Lontoossa ja ricottapasta

Vietimme Notting Hillissä kauniissa asunnossa ihanan tyttöjen illan neljän naisen kesken vuoden lopulla. Lause on looginen, vaikka joku voisikin liittää tyttö-termin nuorempiin naisiin. Tyttöjen ilta on silti tyttöjen ilta, vaikka pojat eivät ole aina poikia.

Puhelinkoppi todistaa, että nyt puhutaan Lontoosta

Iltaa edelsi käynti kotoisassa Books for Cooks -liikkeessä, josta tuli hankittua uusia ruokakirjoja, joihin en varmaan muuten olisi törmännyt. Olen havainnut näillä kahdella käynnilläni liikkeessä hyväksi taktiikaksi kysyä omistajalta hänen suosikkejaan.

Jos ei etsi jotain tiettyä, hän helposti viittaa katsomaan uusimpia kirjoja kaupan keskellä olevalta pöydältä, mutta jos kysyy uudelleen, mitä niistä hän on kokeillut ja pitänyt, saa selkeämpiä suosituksia. "This is amazing!", "This has some really good recipes" omistaja mutisee ja osoittelee joitakin, mutta ei kaikkia kirjoja.

Ehkä olen helppo mainoksen uhri, mutta en ole pettynyt yhteenkään kirjaan.

Huomasin saavani hyvän vinkin, kun hän kehui Maria Elian The Modern Vegetarian -kasvisruokakirjaa samalla, kun kertoi olevansa itse lihansyöjä. Siispä ostin yhden kirjan sijaan raahattavaksi kolme, vaikka netistä ne olisi helpommin saanut kotiinsa. Hyviä liikkeitä ja asiakaspalvelua pitää tukea.

Good Things to Eat -kirjasta valitsimme helpon ricottapastan illan pääateriaksi. Alkuruoaksi teimme vitello tonnato -leipäsiä, jotka aina saavat kehuja, sekä bruschettoja kuohuvan kanssa nautittaviksi. Leipiin löysimme Tescosta valmiiksi paistettua kalkkunanrintaa vasikan sijaan, joten oikotie onneen helpottui.

Pohdin vielä jälkiruokaa, joka olisi nopea ja helppo, mutta ei liian tylsä. Päädyimme lopulta paistamaan luumun puolikkaita voissa ja sokerissa (nopeasti, etteivät pala) hyvän vaniljajäätelön päälle raastetun tumman suklaan kera.

Olin todella tyytyväinen illan menuun. Pasta oli maistuva, mutta helppo tehdä seurustelun lomassa. Leivät saimme tehtyä ystävän kanssa etukäteen ennen emännän neljännen ystävän saapumista ja ne olivat hyvä kumppani cavalle. Emme löytäneet tuoretta minttua, mutta ei haitannut.

Kotona kokeilin nyt mintulla, ja mukavan lisän se toi basilikan ja valkosipulin rinnalle. Koska teimme leipäset ensin, käytimme sivutuotoksena syntyneen valkosipuliöljyn emmekä murskanneet valkosipulia joukkoon.

Ricottapasta (neljälle)

350 g spaghettia
4-5 rkl oliiviöljyä
8 rkl ricottajuustoa (käytimme yhden purkin)
(n. 20 revittyä mintun lehteä)
n. 20 isoa, revittyä basilikan lehteä
2 valkosipulin kynttä, kuorittuna, murskattuna ja pilkottuna
1 sitruunan raastettu kuori (ei valkoista osaa) ja mehu
4 kourallista rucolaa
Parmesaania tai pecorinojuustoa
Merisuolaa
Vastarouhittua mustapippuria

Keitä pasta. Valmistele muut ainekset ja kun pasta on kiehunut rapsakan al denteksi, valuta kattilasta vettä niin, että sitä jää pari ruokalusikallista kattilaan. Laita pastakattila takaisin liedelle, ja sekoita joukkoon 4 ruokalusikallista öljyä.

Lisää ricotta, yrtit ja valkosipuli. Mausta sitruunan kuorella, mehulla, suolalla ja mustapippurilla. Maistele ennen kuin lisäät kaiken mehun.

Sekoita ainekset. Lisää sen jälkeen rucola, raastettu juusto ja tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja: