15.1.12

Arkisynttärit elokuvissa

Tammikuussa syntymäpäivien viettäminen on haastavaa, sillä monen juhlakiintiö on joulun ja uuden vuoden jälkeen täynnä. Olen kuitenkin pitänyt tapana juhlia synttäreitä joka vuosi jollakin tapaa.

Tällä kertaa ajattelin pitää rennot ja helpot arkijuhlat. Halusin mennä isommalla porukalla yhdessä leffaan. Lupasin tarjota lähimmille ystäville elokuvan ja goodie bagin, kunhan valitsevat kahdesta juuri ensi-iltansa saaneesta suosikkinsa.

Vaihtoehtoina olivat historiaan katsahtavat My Week with Marilyn ja J. Edgar, jotka molemmat ajattelin nähdä. Äänestyksessä voitti ensin mainittu, joten sinne sitten. Synttäreihin sopii muutenkin vähän kepeämpi tunnelma.

Hyvä ystävä halusi kuitenkin vähän enemmän, ja tarjosi elokuvan jälkeen samppanjaa ja pikkusuolaista elokuvateatterin kulmilla sijaitsevassa kodissaan. Hän toi leffaan myös donitseja.

Kamera ei tullut mukaan, mutta kännykällä nappasin pari kuvaa.

Kiinnostuin elokuvassa Marilynin ja hänen valmentajansa suhteesta. Katselin jälkikäteen viime vuonna julkaistuja kuvia vielä tuntemattoman Marilynin teatteriopetuksesta. En ollut ennen tiennyt hänen tähdänneen näin tavoitehakuisesti näyttelijäksi.

Kuvat Marilynista juhlissa ovat myös kiehtovia.

2 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Juhlia ei oo koskaan liikaa! ja kiva kun niitä ei aina vietetä samalla reptillä. Kannat kattoon, vai miten se nyt meni... hyvät myöh. synttärionnittelut!

Rauna kirjoitti...

Kiitos! Pohdin myös luistelusynttäreitä, (Yrjönkadun) uimahallisynttäreitä ja jotain kolmatta, jonka jo unohdin. Kaikesta tuli kuitenkin mieleen lapsuuden McDonalds-synttärit, onni ja autuus, jonka sain kerran kokea. Silloin se oli elämyksen huippu, jotain kivaa kaveriporukalla jossain muualla kuin kotona. :)

Aikuisena arvostaa sitä, että ei tarvitse hoitaa jälkisiivousta, mutta muuten kotibileet on kyllä ainakin meillä edelleen tai taas arvossaan. Ei niitä tosin niin kovin usein kaikesta huolimatta vietetä, mutta on ne silti aina hauskoja.