22.12.11

Nopea, tuunattu joulupallo


Pyssel de luxe -kirjasta nappasin ohjeen joulupallojen tuunaukseen. Tarvikelista on lyhyt ja kärsivällisyyttäkään ei tarvita erityisesti.

Tarvikkeet:
Joulupallo(ja)
Kuvia lehdistä, servietistä tai omasta arkistosta
Sakset
Decoupage-liimaa
Sivellin
Glitterliimaa

Lehdestä leikataan kuva tai omasta valokuvasta tulostetaan kopiopaperille pienennetty versio, ja kuva kiinnitetään decoupage-liimalla sekä kuvan alta että päältä palloon. Kun liima on kuivunut, reunat koristellaan glitterliimalla.

Ja se on siinä! Valmis, oma joulupallo.

Kuviksi voisi käyttää naapurin kissan kuvaa, mutta miksei myös lempijouluherkkua tai nimikirjaimia. Itse ajattelin kokeilla vanhoja filmitähtiä 40-50-luvuilta. Ylläolevan pallon koristeli Inari, joka löysi kaulakorun kuvan kotiin kiikuttamani lentokonelehden tuotekatalogista.

Nopea tehdä, mutta kuivuminen vie hieman aikaa, ainakin muutaman tunnin. Kuivumisen aikana palloa ei kannata kuljetella vaan antaa levätä rauhassa esimerkiksi mantelikulhon päällä kallistumisvaaran takia.

Josefin Ekman on kirjoittanut erityisesti joulun luksusaskartelusta toisen kirjan, Julpyssel de luxe. Unohdin hankkia sen ajoissa jouluksi, mutta totesin, että enpä olisi ehtinyt näiden parin jutun lisäksi paljon muuta pysselöimään.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joko laitoit salamahaasteen eteenpäin?!

Nanna kirjoitti...

Aikamoisen hieno pallo, voi kun muistais tämän ens jouluna....

Rauna kirjoitti...

Anonyymi: En valitettavasti vielä. Kenelle se kannattaisi laittaa?

Nanna: Voisi näitä tehdä erilaisella teemalla vaikka uudeksi vuodeksi. Itse mietin Audrey Hepburn -aiheisia hopeisia palloja.

Lisäsin siveltimen tarvikelistaan. Sitä tarvitaan decoupage-lakan levittämiseen.

Meri, Helsinki kirjoitti...

...jaa se olin minä joka kysyin haasteesta, nimi jäi uupumaan :-)

t. Meri