21.12.11

Joulutunnelmaa etsimässä

Joulutunnelmaa on haettu Lontoosta, jossa käytiin ystävän kanssa joulumarkkinoilla, juotiin mulled winea (sehän on aika samaa kuin glögi) ja kuokkavierailtiin Al Jazeeran pikkujouluissa. Siellä keilattiin. Ei tosin oltu ainoita kuokkavieraita, ja kyllä me siitä maksettiin.

Covent Gardenissa olisi saanut silittää poroa ja kuunnella gaykuoron laulavan joululauluja, mutta kaikkea ei vain millään ehdi.

Joulutunnelmaa on haettu suklaan muodossa myös Brysselistä työmatkan kupeesta, mutta eikös vain suklaa olekin tuoretavaraa. Huomasin siis ajoissa, että turha on jouluun odottaa, joten konvehdit hupenivat joulukuun ensimmäisinä päivinä.

Brysselissä ihailin jääkarhua erään suklaakaupan ikkunassa. Suomenlinnassa pidetyn joulukonsertin jälkeen kävelimme ystävän kanssa Stockan jouluikkunan ohi, ja kas, siellä oli Brysselin karhun serkku koisimassa. Kotona oli onneksi viikon verran joulukoira kylässä.

Joulukonsertilla oli upea kuoronjohtaja, joka pelkällä olemuksellaan loi tunnelmaa, mutta kirkko oli valppaasti valaistu. Kynttilänhämyisä tunnelma olisi ollut osuvampi tuulisella, pimeällä saarella.

Improvisaatioteatteriryhmäni pyydettiin Lastenklinikan hoitajien pikkujouluihin keikalle. Pidimme myös omat pikkujoulut, joihin Sampsa teki pipareista lampaan ja kravattikaulaisen enkelin.

Töissä taas pidimme ensimmäiset pikkujoulut ikinä. Käsittämätöntä. Taidehallin Nuoret 2011 -näyttely oli erinomainen pikkujoulujen aloitukseen. Auki 8.1.2012 asti, suosittelen.

Miehen kanssa kävimme Concha y Toron viinien maahantuojan ruokabloggaajille järjestämässä jouluruokien ja viinien tastingissa. Tasting oli melko leppoisa tilaisuus, josta jäi mieleen, että malbecilla (rypälelajike) menee kohta kehnosti, mutta bonarda on hyvä kilpailija sille.

Meillä ei kotona rosollia ja kinkkua syödä, mutta maistelluista viineistä tämä voisi olla sopiva joululampaallemme. Paikalla olleet Pirunkellarin Keith Amstrong ja Pasi Rautiainen olivat valloittavia persoonia tällaisellekin, joka ei innostu jalkapallosta ellei itse saa pelata.

Kaikesta tästä kovasta yrittämisestä huolimatta kunnon joulutunnelma tulee oikeastaan vasta töiden varsinaisesti loman ajaksi loputtua siinä vaiheessa, kun joulusiivouksen viimeinen sivallus on suoritettu, lahjat on pakattu, kynttilät palavat ja saa istahtaa sohvalle glögilasin kanssa katsomaan jouluelokuvaa.

Se hetki on ihan näinä päivinä.

Ei kommentteja: