4.10.11

Lasiverstakon avajaiset

Saimme kutsun lasihytti Verstakon avajaisiin Riihimäelle. Soihdut ja ulkotulet loivat tunnelmaa punaiseen, syysauringon kirkastamaan maisemaan.

Tutustuin Mafkan Marja Hepoahoon kesällä Porvoossa. Ostin häneltä muun muassa lasisen linssin, jota ennen käytettiin suurennuslasina kuville ja tekstille. Nyt se päätyi meillä koristukseksi, ehkä jollekin isoisän vanhalle valokuvalle. Marja kertoi olevansa ainoa Suomessa näitä käsityönä tekevä.

Porvoossa teetätin itselleni Marjan tekemän helmen samassa talossa, jossa juhlimme häitämme, Juhlahelmessä. Sain oman juhlahelmen!

Helmen muodon ja värit sai suunnitella, ja noin tunnin valmistusprosessin aikana ehti tutustua valmiisiinkin tuotteisiin.

Verstakko on kolmen lasialan artesaanin yhteistyöverstas, jossa kaksi nuorempaa naista pitää majaa arvostetun lasipuhaltajamestari Kari Alakosken kanssa. Avajaisissa kynttilöiden ja päällä olleiden uunien hämyssä saimme keskustella taiteilijan itsensä kanssa harvinaisista tekotavoista.

Yllä oleva kuva on Porvoon pop up -liikkeestä, mutta taitavasti sisustettu Verstakko on tutustumismatkan arvoinen. Paikalla voi kuulemma myös järjestää tapahtumia.

Avajaisten tarjoilut olivat tilaankin sopivasti retroja lihapulla- ja juustotikkuineen. Pöytää valaisee Mafkan kaksipäinen öljylamppu.

Ei kommentteja: