14.10.11

Etsimässä halloween-ideoita

Ajattelin järjestää halloween-juhlat. Olen haaveillut omista halloween-juhlista jo jonkin aikaa, ja selaillut ideoita ruokaan, koristeluun ja ohjelmaan pidemmän aikaa.

Ensimmäiseksi tutkin, mitä kaikkien amerikkalaisten juhlien diy-kantaäiti Martha Stewart kehottaisi tekemään. En rajoittanut etsintää vain Marthan halloweensivuille, vaan äidyin jopa ostamaan sähköisestä lehtikioskista Ziniosta Martha Stewart Living Halloween-spesiaalin viime vuodelta.

Zinio on kätevä mobiili lehtikioski. Monet ulkomaiset ruoka-, juhla- ja häälehdet ovat Ziniossa edullisempia kuin kaupan lehtihyllyssä. Pidän myös hyllytilan säästymisestä, kun lehdet voi säilöä koneelle.

Toinen näpäkkä vinkki on google kuvahaun käyttäminen. Hakusanaksi se, mitä haetaan ja sitten valkataan parhaimman näköinen. Reseptitoiveenkin voi hakuun sisällyttää. Täsmähaulla saa vaikka pelkästään oranssiset halloweenruoat esille.

Ja ainahan on Tastespotting. Siellä voi hakusanaksi laittaa etsityn juhlan nimen, esimerkiksi halloween, tai vaikka joulun ja häät.

Kuvahaun käyttö on huomattavan näpsää silloin, kun ruoan tai koristeen ulkonäöllä on merkitystä.

Halloween on yleensä naamiaisjuhla. Perinteiset muumiot, haamut, noidat, hullut tiedemiehet ja muut eivät ole ainoa vaihtoehto, vaan puku voi olla mitä vain, vaikka sitten moderni messias.

Raajat boolissa (nukenkäsi), syötävinä (verinen, päänmuotoinen piirakka) tai koristeina (pitkien verhojen takana paperimassajalat likaisissa kengissä) toimivat kauhuelementteinä.

Rekvisiitaksi voi keksiä kaikenlaista tekohampaista nauloihin, valkoisiin harsoihin, luutiin, vessapaperiin, koeputkiin tai peileihin. Kaikkien koristeiden ei tarvitse liittyä halloweeniin, vaan ne voivat toistaa sen värejä, oranssia, mustaa ja valkoista.

Ruokaihmistä kiinnostaa ehkä kuitenkin eniten ruoka. Ruoan upea ulkonäkö ei kannata olla ainoa lähtökohta, sillä lautasen hauska vitsi ei kauan toimi, jos sitä ei jaksa syödä.

Irtosilmät lisäämällä saa säväyksen aika moneen syötävään ja juotavaan. Tarrasilmillä, mustalla kartongilla ja kreppipaperilla tavallisista suklaapatukoista taikoo söpöt muumiot.

Pinja Kädenvääntöä-blogista vinkkasi, että Brunbergin pusuihin voisi valkosuklaasta loihtia silmät. Pusuja saa kuulemma Porvoon tehtaanmyymälästä edullisemmin pakkaamattomina.

Kurpitsasta saa muutakin kuin piirakkaa. Koverrettu kurpitsa toimii mainiona tarjoiluastiana esimerkiksi kurpitsapastalle. Kurpitsan sisään voi myös upottaa läpinäkyvän tarjoiluastian boolille.

Täältä löytyy myös hyvä lista erilaisia halloween-ideoita.

6 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Pidin ekat Halloweenbileet viime vuonna. Se oli hauskaa, varsinkin ruokajuttuja miettiessäni.

Linkin takaa löytyy jotain pientä ideaa. :)

Rauna kirjoitti...

On kyllä tosi hauskaa, kun mahdollisuuksia on niin monia ja toisaalta Suomessa halloween ei ole niin juurtunut juhla, että olisi täysin rutinoitunut siinä. Mulle nämä on ekat halloween-bileet. Ajattelin myös tehdä grissinejä ja bebejä. :) Muumiocalzone näyttää hauskalta.

Jaana kirjoitti...

Pari vuotta sitten tein halloween-henkisiä etkonaposteltavia.

Aivot olivat melko räyhäkkää tavaraa ja booli vähän liian helposti juotavaa.

Rauna kirjoitti...

Jaana: Muistan noi sun naposteltavat! Luulin/luulen myös niihin joskus linkanneeni. Bloody Mary -aivojen syöntivinkki viehätti erityisesti. :)

Rva Patalintu kirjoitti...

Muistanet ehkä meidänkin halloween eväät ja rekvisiitat parin vuoden takaa. Muistaakseni silloin niitä linkkailitkin. Tänään syntyi taas uusi lyhty tälle vuodelle, ehtii toivottavasti pian blogiinkin :)

Rauna kirjoitti...

Muistan. :) Mä en olekaan ennen kurpitsaa kaiverrellut, syötäväksi tai lyhdyksi. Hauskaa, että elämässä on vielä tällaisia uusia kokemuksia.