28.4.11

Pieni Pariisin maistiainen


Vaelsimme hyvän ystäväni kanssa koko pääsiäisen Pariisin katuja herkuista ja kesästä nauttien. Yhteisestä matkasta sovittiin, kun pohdimme, milloin ja miten ehtisimme nähdä. Asumme tällä hetkellä eri maissa ja lopulta totesimme, että kun toisen on joka tapauksessa reissattava jonnekin, miksei sitten saman tien molempien. Olemme aiemminkin lomailleet Ranskassa, mutta silloin Nizzan ja Cannesin seuduilla. Se matka lupasi hyvää, sillä meillä on aika samanlaiset toiveet lomalle.

Olin melkein yksityisoppaan matkassa, sillä Marianne tuntee kaupunkia jo melko hyvin, ja lisäksi hänellä oli mukanaan kaksi opaskirjaa. Toinen niistä oli Helena Petäistön Aamiainen Cocon kanssa. Se oli ehkä paras valinta koko matkalla, sillä tällä naisella on pettämätön maku. Viisi päivää silkkaa iloa! Pienten matkaoppaiden etu on muuten se, että moni paikka luultavammin ei kieltäydy niihin listautumisesta toisin kuin suurempiin kansainvälisiin hittikirjoihin.

Onnistuin pääsemään lomafiiliksiin niin hyvin, etten puhunut työasioista kuin kerran, ja minä sentään pidän työstäni. Pariisi vei kuitenkin ensikertalaisen mennessään, ja tekee mieli pian uudestaan. Työreissun jälkeen laitan hauskimmat vinkit, joista yksi oli ehdottomasti tuttipullobaari, itselle ja muille tänne muistiin, nyt valmistautumaan taas työmoodiin.

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Minäkin ihastuin kovasti viime kesänä Pariisiin, kuten koko perhe. Ja kyllä, haaveilen jo takaisinmenosta minäkin.

Mielenkiintoiselta kuulostaa tuo tuttipullopaikka. Jäämme odottamaan kuvia ja kertomusta.

Rauna kirjoitti...

Luin teidänkin Pariisi-jutut ennen lähtöä, ja nähtiinkin jokin niistä Amelie-paikoista, ainakin se vihanneskoju. Julia Childin lempikadulle ei ehditty, mutta herkkukatuja ja -paikkoja oli tarpeeksi muutenkin. :) Hauskaa on, että on seuraavaan kertaan jotain, mitä odottaa.