10.3.11

Siken valkosuklaakarpalokakku

Nami Namasteessa maistoin taivaallista Sikke Sumarin leipomaa kakkua ja etsin reseptin käsiini nyt talven teehetkeä varten. Kaakku oli melko tuhtia ja joku rohmu meni vielä ottamaan aimo annoksen kermavaahtoa sen kanssa, mutta olipas hyvää.

Sokeria laittaisin ensi kerralla ohjetta hieman vähemmän toivoen samalla, etten sotke kemiallista reaktiota täysin päälaelleen. Valkosuklaa tuo kuitenkin makeutta jo itsessään. Kesällä maistamani kakku oli vielä kehittelyvaiheessa ja ehkä olin huumassa kuumasta kesäpäivästä, mutta se tuntui silloin hitusen keveämmältä.

Valkosuklaakarpalokakku

150 g voita
200 g valkosuklaata
N. 2 dl sokeria
3 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
3 dl kuivattuja karpaloita
Ripaus suolaa
Tomusokeria

Kermavaahtoa
Sitruunamelissaa

Vuoraa irtopohjavuoka (24 cm) leivinpaperilla. Sulata voi kattilassa, ja lisää siihen paloiteltu suklaa koko ajan sekoittaen. Lisää seokseen sokeri ja munat koko ajan vispaten. Taikinan alku näyttää ensin paakkuuntuvan, mutta munien lisäyksen jälkeen seos tasaantuu.

Lopuksi lisää jauhot, karpalot ja suola nopeasti sekoittaen. Kaada taikina vuorattuun vuokaan ja kypsennä uunissa 170 asteessa noin 30 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea.

Sirottele päälle tomusokeria siivilän läpi. Tarjoa halutessasi kermavaahdon ja sitruunamelissan lehtien kera.

4 kommenttia:

Frachoco kirjoitti...

Tätä täytyy testata :)

Rauna kirjoitti...

Kannattaa. Ja onnea uuteen blogiin!

Nelli kirjoitti...

Testaamisen arvoinen resepti. Näyttää namilta.

Rauna kirjoitti...

Ja todella helppo tehdä!