26.2.11

Caesarsalaatti sormiruokakoossa

Näiden bileiden värikkäimmät tarjottavat taisivat olla caesarsalaattikupit. Viiriäisenmunia kuorimaan värvätty ystävä ei tätä ilolla muistele, oli ilmeisen vaikeaa ja aikaavievää irrottaa kuori siististi munista ja saada munat säilymään ehjinä. Kaukaa viisaana olin ostanut tupla-annoksen munia, mutta enpä silti arvannut hommaa näin haastavaksi.

Miten munat saisi pysymään ehjinä keltuaisen ollen vielä hohtavan oranssi ja samalla kuoret kepeästi irtoamaan?

Jälkiviisaana etsin netistä vastausta. Ainakin sain selville, että vanhemmat munat kuoriutuvat helpommin ja jäävedessä jäähtyneet munat on hyvä laittaa jääkaappiin kylmenemään. Lisäksi voisi kokeilla munien liottamista 12 tunnin ajan viinietikassa, jolloin kuori ulkoinen kuori liukenee ja ohuemman sisäkalvon voi poistaa ja huuhdella munat kylmällä vedellä. Munan paksummasta päästä voi puhkaista ilmataskun rikki ja vierittää sitä pöytää vasten, jolloin kuori irtoaa helpommin.

Munat keitettiin laittamalla ne veteen kattilaan ja heti, kun vesi alkoi kiehahtaa, laskettiin lämpö alas ja otettiin kattila pian pois liedeltä.

Muuten caesarkuppisiin tuli romainesalaattia, parmesanjuustoa lastuina, pekonia (fileeversio kaupan perusvalikoimasta) ja caesarkastiketta. Croustades-kuppiset olivat kaupan hyllyltä, minkä huomasi maussa. Kaunis ajatus ei pelannut hyvin yhteen, olisi pitänyt jaksaa rakentaa nämä itse My Party -kirjan reseptillä.

Cocktailkutsuille aika monista klassikkoannoksista saa helposti sorvattua syötävää pienentämällä alkuperäinen ruokalaji minikokoon. Blinien kohdalla on tosin koulukuntia siitä, onko se iso lätty se ainoa oikea koko, joten ehkä kyse ei ole lopulta pienentämisestä per se, mutta toimivaa sormien kera syötävää suupalaa blineistäkin saa.

Miniblinit tein hyväksi havaitsemallani tattarijauhorasian reseptillä. Se on siis perusblinitaikina, jonka paistoin normaalissa pannussa laittaen ruokalusikallisen taikinaa sopivin välein paistumaan. Yhdelle pannulle taisi mahtua kuusi, seitsemän kerrallaan.

Kun taikinaan ilmestyy ilmakuplia, on letut aika kääntää. Paistetut blinit voi pitää lämpiminä miedosti lämmitetyssä uunissa ja toimivat nämä jäähtyneinäkin.

Kokki Kolmosen vinkki blinien tarjoiluun: Punasipulin terävyyttä voi poistaa huuhtomalla pilkotut sipulit kiehautetulla vedellä, joka leikkaa pahimman kitkeryyden pois.

Blinien päälle nokare smetanaa, muikun mätiä ja punasipulia, ja voilá! Näppärää sormisyötävää juhliin.

1 kommentti:

Hyppiechic kirjoitti...

Erittäin mielenkiintoinen blogi, kun voit vierailla verkkosivuilla osoitteessa: www.hyppiechic.etsy.com

Paljon kiitoksia

Joao ja Sonia
Team Hyppiechic