23.1.11

Punavalkoinen aamiaismysli

Tällaisin eväin valmistin mysliä lahjaksi sisaruksille ja omaan aamiaispurkkiin. En ole aiemmin ollut mysli-ihminen, mutta tähän jäin koukkuun. Helppoa, herkullista eikä ole lisättyä sokeria.

Inspiraatiota mysliin hain netistä (muun muassa Quinoaa-blogista, jolta löytyy myös gluteeniton vaihtoehto) ja jostain lehdestä, mutta lopulta yhdistelin niitä aineksia, joista itse ilahduin.

Ei siis ole niin nöpönuukaa, mitä pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä tai marjoja sinne heittelee, kunhan itse tykkää. Määrätkään eivät ole kovin tarkkoja, vaan voi mennä sen mukaan, mitä sattuu olemaan.

Pähkinätkin voisi paahtaa hiutaleiden kera. Tämä on aika joviaalia toimintaa. Itse paahdoin pähkinät ekalla kerralla, toisella jätin väliin. Ei se niin suuresti kokonaiselämykseen vaikuttanut.

Punavalkoinen mysli

10 dl luomukaurahiutaleita
1 dl oliiviöljyä
3 rkl hunajaa
1 dl pistaasinsydämiä (suolaamattomia)
1 dl cashew-pähkinöitä (suolaamattomia)
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kookoslastuja
1 dl kuivattua omenaa pieninä paloina
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl kuivattuja mansikoita
1 dl pienikokoisia cacao nibsejä

Lämmitä öljy ja hunaja paksupohjaisessa kattilassa, mutta ei kiehauta. Sekoita kaurahiutaleet seokseen ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda noin 15 minuuttia uunin keskiosassa 175 asteessa ja kääntele välillä, jotta hiutaleet eivät pala. Anna jäähtyä.

Sekoita ainekset isossa kulhossa ja säilytä ilmatiiviissä astiassa. Nauti luomumaidon tai maustamattoman jogurtin kanssa.

Kuvassa olevaan ensimmäiseen versioon laitoin myös kuivattuja mustikoita ja aprikooseja, mutta totesin, että pidän näistä enemmän ja hedelmien osuus kohosi aika suureksi. Jätin siis toisesta versiosta suosiolla pois.

Ei kommentteja: