27.1.11

Aamupörrön unelma

Rakastan sitä, että saan aamiaisen vuoteeseen. Vankka, iso tarjotin ja jämäkkä patja ovat menestyksen avaimet, sillä teen kastelemat lakanat tai muruset sängyssä eivät ole mikään hehkeä aloitus päivälle. Tästäkin syystä aamiainen vuoteessa on aika ylellistä puuhaa kotioloissa, mutta matkalla voi aamusta tehdä juhlaa seurassa tai ihan itsekseenkin.

Tukholmassa ruksasinkin hotellihuoneen ovenripaan ennen kello 04 laitettavaan rasti ruutuun -lappuseen melkein kaiken mahdollisen ja nautin rauhasta omassa sängyssä lehteä lukien. Pieni lisähinta siitä tuli, kun normiaamiainen ravintolassa olisi kuulunut hintaan, mutta oli se sen arvoista. Ei tarvinnut välittää aamupörröstä ennen ensimmäisen teekupin nauttimista.

2 kommenttia:

Griu kirjoitti...

Tiesitkö, että Englannissa oli vanhoina hyvinä aikoina tapana nauttia bed tea (aamutee) ja pieniä keksejä sängyssä ennen nousemista? Aamupuuhien jälkeen saattoi sitten syödä toista aamiaista ja lukea aamun lehteä... =)

Rauna kirjoitti...

Enpäs tiennyt bed teasta. :) Tiedän kuitenkin tämän ajatuksen maaseudun kahdesta aamiaisesta.

Siitä mun käsityksen mukaan tulee ero tanskan ja ruotsin lounas-sanoissa. Frokost on Tanskassa lounas ja Ruotsissa sama frukost on aamiainen. Lehmien lypsämisen jälkeinen "toinen aamiainen" on toisessa maassa jäänyt elämään aamiaisen, toisessa lounaan sanana. Tulee mieleen Sormusten herra -leffan kohtaus "What about the second breakfast...?" ja hobittien huolestuneet ilmeet.