23.10.10

Syysloman kirjasaldon helmi: nuoltava alkupalatapetti


Olin edellisen kerran Lontoossa neljä tuntia jouluaattona 1999. Tämä oli myös toistaiseksi ainoa reissuni sinne, kunnes viime viikolla pakkasin kimpsuni ja matkustin syyslomalle. Olen matkustanut aika paljon, mutta jostain syystä Lontoo oli vielä kunnolla näkemättä.

Ja mikä moka se onkaan ollut! Kaupunki on mahtava ja nykyään vielä suoranainen kulinaarinen keidas. Rahat menivät tällä kertaa muuhun kuin Fat Duckissa ruokailuun, mutta lohdutukseksi ostin itselleni kiinnostavasta Waitrose-ruokakaupasta Heston Blumenthalin uuden juhlateemakirjan Heston's Fantastical Feasts.

Suosikkiteemani kirjassa taitaa olla suklaatehdas, ja juhlissa olisi tietenkin nuoltava tapetti alkupalana. Kirjassa annetaan resepti nakkitapetille, mutta Heston kertoo kokeilleensa myös ananasta, omenaa, katkarapucocktailia ja Warholin tyyliin Campbellin tomaattikeittoa. Juusto ei kuitenkaan kuulemma toimi.

Matkan aikana ehdin ostaa neljä tiiliskiven verran painavaa kirjaa, joista kaksi oli Books for Cooks -liikkeestä Notting hillistä. Samannimisen elokuvan nähneille on vastapäätä filmissä ollut matkakirjakauppa samaisessa kuosissa, mutta ilman Hugh Grantia.

Kirjathan saisi tietenkin netistä, mutta miten hauskaa se sitten olisi. Varsinainen syy käydä Books for cooksissa kirjojen selailun lisäksi on palvelu, joka oli loistavaa. Ilman liikkeen myyjää olisin ostanut aivan väärät kirjat. Nyt kävelin onnellisena ulos lokakuussa julkaistun australialaisen My Party - Canapes and Cocktails -kirjan kanssa, johon olen niin ihastunut, että melkein otan sen iltaisin sänkyyni.

Kolmas hankinta oli Chez Jasunkin mainostama Food from Plenty. Neljäs oli Yotam Ottolenghin uusi kirja Plenty (see the pattern), jonka sain kahvilasta signeerattuna. Virkistävää on, että Ottolenghi (tai hänen sihteerinsä) vastaa omalla nimellään sivuilleen tulevaan palautteeseen.

Nyt on vain yksi pulma. Mistä valita eka resepti kokeiluun?

2 kommenttia:

Chez Jasu kirjoitti...

Lontoo ja keittokirjat, mahtavaa! Mulla ei Plentya ole, mutta siitä ekasta Ottolenghin kirjasta olen tehnyt enemmän reseptejä kuin ehkä mistään muusta kirjasta.

Rauna kirjoitti...

Houkutti ostaa sekin, taitto ja kansi itsessään ovat pitkään viehättäneet, mutta uuden sai signeerauksella ja keskittyy kasvisruokiin, joissa en ole niin hyvä, joten se lähti mukaan raahattavaksi. Eka kirja tulee varmaan hankittua sitten netin kautta myöhemmin, ennen kirjamessuja ei kuitenkaan uskalla.