27.10.10

Häät ja uusi rakkaus


Vintage-korvakorut ensi kesän häihin! Kuvaa en vielä halua laittaa, koska puku ja asusteet saavat olla yllätys vieraille.

(Hääpostauksia vierastavat voivat hetkeksi peittää korvansa, sillä nyt on tarve avautua häävalmisteluista. Blogi ei silti taivu pelkkään häätilitykseen jatkossa, joten kädet voi kohta vapauttaa.)

Makeat 50-luvun korut hankin Lontoosta syyslomalla vielä reiättömiin korviini. Hinta tosin oli Portobello roadin liikkeessä suolainen, mutta korut ihastuttivat heti ja rakkautta niihin ei ollenkaan laimenna se, että ne ovat yli puolivuosisataa vanhat.

Tinkasin hintaa hieman alemmas niin kuin kunnon tyttö matkalla tekee vaikka kielellä, jota ei osaa. Englantia siis kas vain osaan, mutta hyvin lähti grammofoninkin hinta viime kesänä italialaisella torilla alas pelkällä elekielellä. Grammofonin roolia häissä vielä arvuutellaan. Saattaa olla hankala kuljettaa paikan päälle, mutta näyttävä se tilassa olisi.

Häihin olemme hankkineet valokuvaajan täältä. Oikeastaan toinen kuvaaja oli jo sovittuna ja lasku siitä saatu, mutta vaihdoimme, sillä haluamme useita kuvia, ja ne digikuvina ja kaikilla oikeuksilla. Perinteisempi paikallinen liike olisi laskuttanut jokaisen 30 kuvan erän siirrosta tikulle tai dvd:lle 5-20 euroa. Lisäksi saimme nyt kuvaajan, johon on side veljeni kautta.

Luottoa lisää se, että veljen häiden kuvat onnistuivat hyvin, ja kuvaaja tuntui ymmärtävän ja jaksavan kuunnella toiveitamme puhelimitse jo tässä vaiheessa. Hän pyysi etsimään inspiraatiokuvia siitä, millaista tyyliä kuvilta haemme, mistä pidin.

Häävalmistelujen huippu taitaa silti olla syyskuussa kahden kaason kanssa pidetty hääpukukierros. Kierros tosin on ehkä liioiteltu sana, sillä kävimme kahdessa liikkeessä kokeilemassa. Liika on liikaa, häidenkin suunnittelussa.

Puvun laittaminen päälle toi häiden lähestymiseen realistisemman tunnun. Jaiks ja jee. Olin myös yllättynyt siitä, että heti näki, millainen malli minulle sopii. Puvun ompelee Lontoossa koulutettu ystäväni, jolla on Töölössä oma ateljee ja jonka ammattimaiseen laatuun luotan.

Puvun ideakin alkaa olla valmis. Nyt vain odotan, että syksyllä alkanut treenikausi näkyy vielä paremmin. Personal trainer on toiveikas, mutta tiukka eli ei auta selitellä lipsumista. Treenaaja taas on innostunut, mutta aivan liian epäsäännöllistä rytmiä elävä. Paha yhtälö, mutta ehkä voitettavissa.

2 kommenttia:

Ebe kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta 2011 :D

Rauna kirjoitti...

Kiitos ja hauskaa uutta vuotta myös sinnepäin! :)