20.8.10

Että hyvää joulua vaanJoidenkin mielestä tämä on jouluruokaa. Ja tottakai menin tarjoamaan tätä kesällä sellaiselle henkilölle, tarkemmin sanottuna tanskalaiselle.

Tiedän, että ankkaa syödään Tanskassa jouluna, olen itsekin syönyt, mutta en ajatellut assosiaation olevan niin voimakas. Keskityin vain siihen, että se on hyvää ja sitä oli saatavilla. Ehkä en kuitenkaan olisi tarjonnut kinkkua suomalaisille kavereille juhannuksena. Tästä kun keskusteltiin, Peter totesi, että Tanskassa vain köyhät syö kinkkua.

Tultiin sisälle ja sytytettiin kynttilät, koska oli pimeää ja erehdyin kysymään Lontoossa tällä hetkellä työskentelevältä ystävältä, missä he aikovat viettää tämän joulun. Samassa tajusin, ettei tätä j-sanaa ehkä saa vielä lausua. "Ei haittaa, olosuhteet ovat jo täällä." Niin.

Aperitiivi sen sijaan oli kesäinen, myrskyä edeltäneen kostean lämmön keskellä mainio aikuisten mehujää lorauksella rommia.

Ankanrintaa olen viime aikoina kypsentänyt Nellen vinkkaamana Jyrki Sukulan ohjeilla. Lisukkeena toimivat perunat ja ex tempore vihanneshöystö.

Ei kommentteja: