27.7.10

Spontaanit kuhabileet
Olin kerran Loisteessa syömässä hyvää kalaruokaa, kun sain tekstiviestin. Tämä oli jo toinen kutsu spontaaneihin kuhabileisiin, ja halusin paikalle, vaikka olin juuri syönyt kalaa.

Kaverini äidillä on toisinaan tapana aamuvarhaisella nostaa verkot Länsi-Suomen rannikolla, perata ja fileoida kalat ja lähettää Matkahuollon matkassa terveisiä tyttärelleen. Tällä kertaa oli luvassa 35 tuoretta kuhafilettä.

Kokoonnuimme siis sekalaisella ja hyvin avoimella kutsulla noin kahden tunnin päästä siitä, kun viesti oli saapunut. Paikalle tuli ehkä kymmenen ihmistä. Rento emäntä tarjoili makoisaa paistettua kuhaa, perunoita, salaattia, oliiveja ja halloumia. Ja tietenkin juotiin paljon valkoviiniä. Vieläkin tulee mahtava olo, kun mietin tätä.

Spontaaneissa juhlissa on usein rennoin tunnelma. Olisi hauska järjestää sellaiset itse joskus, mikä ehkä edellyttää ahkerampaa päivittäin siivousta ja uusia ystäviä, sillä kaikilla tuntuu olevan niin aikataulutettu elämä. Muistan viime kerran saaneeni yllätysvieraan noin 10 vuotta sitten, ja jo silloin se tuntui virkistävän erikoiselta.

Tanskassa eräällä ihastuttavalla saarella, josta äsken sain siellä matkalla olleelta ystävältä postikortin, järjestetään kerran kesässä juhlat. Juhlien päivän ratkaisee vain hyvä sää ja fiilis.

Kun juhlat on päätetty pitää, kiertää kylää henkilöauto, jonka katolla olevasta megafonista kuulutetaan illalla olevista juhlista. Juhlat järjestävällä yhdistyksellä on pöydät ja penkit, paikan päällä myydään juotavaa ja jokainen tuo omat ruokansa. Vai mahtoiko olla toisinpäin.

Ohjelmassa on ainakin musiikkia, mutta yhtä hyvin se voi olla vastakkaiselta niemeltä järjestetty ilotulitusesitys mestaruuskisoissa toiseksi (ja Tivolin ilotulitusmestarin lyöneelle) tulleen kaverin järjestämänä. Mikäli hän ei ole nukkunut pommiin.

2 kommenttia:

kyösti kirjoitti...

mulla ei oo mtn erikoista, mut saa helposti kutsuttua :)

Rauna kirjoitti...

Hyvä, ettei kaikkien kalenterit ole täynnä. :) Nyt täytyy vielä itse opetella tässä suhteessa spontaanimmaksi.