20.7.10

Mansikka-halloumi-pistaasisalaatti
Tällä viikolla nimipäiviään juhlii yli 630 000 naista. Naisten viikolla nimipäivä on muun muassa Riikalla, Saaralla ja Maaritilla. Onnea näin blogin välityksellä! Olen tosi onneton muistamaan tällaisia merkkipäiviä, vaikka omia nimipäiviäni juhlitaankin joka vuosi.

Traditio liittyy siihen, että perheessämme ei kellään ole syntymäpäivää keskellä kesää ja koska se on parasta mansikka-aikaa, äiti oli sitä mieltä, että silloin juhlitaan. Muiden nimipäivät muistetaan kortilla tai tekstarilla, mutta minä olen jatkanut nimipäiväjuhlien viettämistä myös aikuisena.

Rääppiäisiä ei tällä kertaa jäänyt. Salaatti teki hyvin kauppansa ja seuraavalla viikolla oli hankittava ainekset uudestaan, sillä makumuisto kaihersi mieltäni.

Tässä voi käyttää erilaisia salaatteja sen mukaan, mitä läheltä löytyy. Prosciutton voi jättää pois, jos haluaa vegetaarisen version eikä se muutenkaan mielestäni ollut niin olennainen.

Ystäväni tosin totesi salaatin valmisteluissa auttaessaan, ettei sitä saa jättää pois. "Se on ainoa raaka-aine, josta mä tykkään!". Olemme niin hyviä ystäviä, että kommentti lähinnä nauratti. Lopulta hänkin tosin joutui toteamaan, että salaatti oli toimiva. En tapojeni mukaan ollut testannut reseptiä etukäteen vaan kokeilin suoraan vierailla ja onneksi toimi.

Mansikka-halloumi-pistaasi-prosciutto-salaatti


Romainesalaattia
Tammenlehväsalaattia
Tuoreita pinaatinlehtiä
1 pkt halloumijuustoa
2-3 dl mansikoita
1 dl pistaaseja
10 siivua prosciutto-kinkkua
Balsamikastiketta

Viipaloi halloumi noin sentin viipaleiksi ja liota kylmässä vedessä suolaisuuden vähentämiseksi. Revi salaatit ja pinaatit käsin salaattikulhoon. Sekoita salaatin joukkoon pieni loraus balsamikastiketta. Paahda kuivalla pannulla kuorittuja pistaaseja ja niiden jälkeen pieniksi paloiksi leikeltyä prosciuttoa. Laita pannulle sipaus öljyä ja paista valutetut halloumiviipaleet nopeasti kullankeltaisiksi. Puolita mansikat.

Asettele pienemmiksi paloiksi leikatut halloumit salaatille. Nosta puolitetut mansikat joukkoon. Ripottele pistaasit ja prosciutto päälle.

Ei kommentteja: