18.6.10

Neljä kaasoa, kiitos

Eräs erikoinen piirre huomisen kuninkaallisissa häissä on kaason puuttuminen. Kuulin tänä vuonna tavallisistakin häistä, joissa morsiamella ei ollut yhtään kaasoa. Onkohan tämä nouseva trendi?

Monet viime aikojen morsiamet ovat kuitenkin päätyneet useampaan kaasoon. Kaksi, kolme tai neljä ei ole kovin epätavanomainen luku.

Itsekin päädyin lopulta neljään kaasoon. Osin siksi, että koen kaikki kaasoiksi pyytämäni ystävät niin rakkaiksi, että olisi ollut vaikea valita vain yhtä. Epäilin myös erään olevan niin kiireinen, että pelkäsin kaason tehtävien olevan hänelle liikaa.

Häissämme on varmasti tekemistä, sillä kaikki ei tule annettuna ja valmiina, joten toivon saavamme läheisiltä apua. Ykköskaasoehdokas oli myös kertonut vihaavansa askartelua eikä hän jaa intoani suurien juhlien järjestämisessä enkä halua kenenkään kokevan häitäni raskaaksi taakaksi.

Toivon, että kaasojen kanssa voin jakaa ilon häiden suunnittelusta. Mielessä on monia ajatuksia, joista monia ei toteuteta, mutta rakastan silti niiden pohtimista ja haaveilua.

Hyvä puoli useassa kaasossa on se, että heillä on erilaisia taitoja. Yksi on valokuvaukseen, nettiin, taittoon ja kääntämiseen perehtynyt, toinen on huipputarkka organisaattori ja tuntee kirkollisen puolen hyvin, kolmas rakastaa minun tavallani ruokaa ja osaa käsitellä kukkia, ihmisiä ja koristeita, ja neljäs on taloudellisesti taitava, lakia tunteva ja loistava henkinen tuki.

Kaikilla on useita vahvuuksia, mutta erityisten taitojen avulla on helppo jakaa tehtäviä. Toivon, että sillä tavalla voin välttää tilanteen, jossa vain kaksi ahertaa, mutta kaikki keräävät kunnian.

Olen pyytänyt kaasoilta toiveita miellyttävistä tehtävistä tai ehdottomista inhokeista. Aion myös kysyä heiltä, sopiiko ajattelemani tehtävän jako heille.

Koen erikoisena ajatuksen, että kaasot ovat morsiamen käskyläisiä, joiden on osattava ennakoida morsiamen pieninkin mielihalu ja toteutettava se pikimmiten. Ainakin kevään hääohjelmissa näkyi viitteitä tällaisesta.

Tavoitteena ainakaan meillä ei ole "täydellinen päivä" vaan tärkeän juhlan viettäminen hauskasti rakkaiden kanssa.

Neljän kaason avulla onnistun toivottavasti siinä, etten näännytä itseäni hääpuuhilla enkä uuvuta ketään muutakaan. Eniten pelkään sitä, että katselisin hääpäivää kuin ulkopuolinen, koska olisin elänyt edeltävän ajan sumuisessa stressissä. Siksi en aio pitää erillistä hääblogia, sillä en halua liikaa uppoutua kaikkiin yksityiskohtiin.

Ensimmäinen askel rentoon hääsuunnitteluun otetaan kuun lopussa, kun tapaamme kaasojen kanssa. Häitä vietetään vasta ensi vuonna, joten on aikaa ottaa lunkisti.

PS Kiinnostava blogikirjoitus entisaikojen kaason eli kruunurouvan tehtävistä.

Ei kommentteja: