13.6.10

Grillaajien raikas booli

Onnistuu grillaus myrskyssäkin, ainakin hyvässä seurassa ja sisällä istuvien ohjeita kärsivällisesti kuuntelemalla. Koska grillatessa tulee jano, loihdin hieman erilaisen boolin tosi tosi tosi ihanien ruokabloggaajien grillibileisiin.

Sillä sibulat ja Sorsanpaistaja ennättivät jo kertoa tapaamisesta blogeissaan. Sieltä näette upeita ruokakuvia illan antimista. Ei jäänyt nälkä, ei.

Boolin lisäksi vein tuliaisina Hakaniemen hallista ostettuja itse marinoimiani lampaan parikyljyksiä, mojitomehujäitä sekä ohjelmaa. Näistä kerromme ensi kerralla.

Maukas booli syntyy edullisesti ja helposti, jos vain on ensin tajunnut tuoda yhden ainesosan joltain ulkomaan matkaltaan.

Alkosta ei jostain syystä saa Martini rosatoa, jonka nimi aiemmin oli rose. Litran pullo maksoi Tanskassa oston hetkellä noin 6 euroa, joten jokainen voi laskea, kuinka paljon viiden litran boolin hinnaksi tulee. No avitetaan vähän, ehkä noin 15 euroa.

Jos et saa käsiisi Martini rosatoa, älä tee sitä virhettä, että korvaisit sen Martini rossolla, joka on täysin eri asia. Kokeilin kerran ja tulos oli järkyttävä. Siinä tapauksessa kannattaa mieluummin turvautua esimerkiksi Alkon booliohjeisiin.

Sivuilta löytyy vinkkiä myös boolin menekin ja vahvuuden laskemiseen.

Hinnan ansiosta tätä boolia varten saattaa kuitenkin jaksaa raahata pari pulloa jostain naapurimaasta. Boolia on kehuttu joka kerta, kun sitä jossain olen tarjonnut.

Maukas kesäbooli


1 osa Martini rosatoa/roseta (mutta ei rossoa)
2 osaa appelsiinimehua (josta enintään puolet voi korvata greippimehulla)
2 osaa Schweppes lemonia
Paljon jäitä, mielellään isoina paloina

Sekoita ainekset boolikulhossa yhteen. Tarjoile välittömästi.

Jäiden joukkoon voi hyvissä ajoin pakastaa koristeita kuten marjoja tai myrkyttämättömiä ruusun terälehtiä. Voit myös pakastaa fairylla pestyjä appelsiinilohkoja viilentämään ja kaunistamaan boolia.

5 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

oli kyllä tosi tosi hyvää boolia. ja olisi ehkä kokemattomammassa seurassa petollista alkoholittoman makunsa vuoksi ;).

kiitos paljon sinullekin kun tulit paikalle! ruokabloggaajien kanssa on AINA niin mukavaa!

Rauna kirjoitti...

Onneksi booli ei ole kuitenkaan niin tujua, noin puolet vähemmän alkoholia (3%) kuin yleisemmissä booleissa, joissa on väkevien lisäksi likööriä ja viiniä.

Mukavaa oli. Toivottavasti syksyksi kehitetään jotain kivaa ajoissa. Pastanjauhajien juhlat onkin jo kalenterissa.

Virpi kirjoitti...

Kiitos minultakin Rauna maistuvasta boolista ja muista antimista! :)

Ja oli tosi kiva tavata, toivottavasti tosiaan syksyllä taas nähdään!

cele kirjoitti...

Booli oli kyllä hyvää ja erityisesti ne lampaan kyljykset. En saanut edes kuvaa otetuksi ennen kuin ne hävisivät. :D

Ja oli kiva nähdä taas! :)

Rauna kirjoitti...

Virpi: Sun jälkiruoka oli todella herkullinen, sitä täytyy tehdä joskus, kokeilla ehkä eri hedelmiä. Oli hauska tutustua ja kiva kuulla polttareista.

Cele: Mä nappasin lampaista kuvia, mutta muuten keskityin puolivahingossa vain ruokaan ja seuraan, kuvaaminen jäi vähemmälle. Sulla ja Merituulilla oli onneksi herkulliset kuvat kaikesta. Ja oli tosiaan kiva nähdä. :)