18.4.09

Suosikkisuklaakakku














Äärettömän nopea, helppo ja herkullinen. Nam. Tätä kakkua syödään varmaan seuraavissakin juhlissa, se on lisäksi aiempaa kakkusuosikkiani huomattavasti edullisempi. Erityisen maukasta siitä tuli, kun korvasin alkuperäisestä reseptistä desin vehnäjauhoja messuilta ostetuilla kiwicha-jauhoilla.

Kiwicha on intiaaninimi amarantille, joka on runsaskuituinen, gluteeniton ja muutenkin valkoisia jauhoja terveellisempi jauho. Jauhoja saa kohta tilattua netistäkin ja ainakin Helsingissä tämä tuote oli tulossa jonnekin myyntiin, mutta en enää muista, sanoivatko Stockalle vai Hakaniemen halliin.

Kakun resepti on Jamie Oliverin kirjasta Alastoman kokin paluu, siitä kohtaa, jossa pikkupoika Paros ahtaa kakkua onnellisena suuhunsa.

Juhlakakku

3 kukkuraista rkl tummaa kaakaojauhetta
4 rkl kiehuvaa vettä
3,5 dl sokeria
200 g voita
3 suurta munaa
3,5 dl vehnäjauhoja (voit korvata osan esim. kiwichalla, speltillä tms. saadaksesi hyvän suuntuntuman)
2,5 tl leivinjauhetta
1 kourallinen mantelilastuja

Kostutukseen tilkka sherryä tai portviiniä

Täyte
2 dl kermaa
2 isoa kourallista mansikoita

Suklaakuorrute
100 g voita
100 g tummaa suklaata (miel. 70%)
100 g tomusokeria
3 rkl maitoa













Kuumenna uuni 175 asteeseen. Jos sinulla on kaksi samankokoista kakkuvuokaa (halkaisija noin 24 cm), paista kakkulevyt niissä.Yhdelläkin pärjää, silloin pitää vain puolittaa pohja. Peitä vuoan tai vuokien pohjat leivinpaperilla. Sekoita kaakaojauhe ja kiehuva vesi tasaiseksi seokseksi. Vaahdota sokeri ja voi. Lisää voivaahtoon kaakao-vesiseos, munat sekä jauho-leivinjauheseos. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi mantelit. Lusikoi taikina vuokiin.












Paista pohjia 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja irrota vuoasta. Halkaise paksu kakkupohja. Poista leivinpaperit.

Pane suklaakuorrutteen aineet kulhoon, ja kulho kuuman vesikattilan päälle. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vaahdota sokerilla maustettu kerma. Kostuta halutessasi kakkulevyt tilkalla sherryä tai portviiniä. Levitä toisen päälle kermavaahtoa ja mansikoita. Paina toinen kakkulevy päälle. Valuta suklaa kakun päälle. Jos teet niin kuin minä ja laitat isomman levyn päällimmäiseksi, ei suklaa valu tasaisen kauniisti, mutta maistuu se silti todella hyvältä.

Anna kuorrutuksen kovettua vielä hetki ennen kuin nostat kakun tarjolle.

Hätäisesti otetut kuvat: Rauna, kannatkattoon.blogspot.com

16.4.09

Blogi palasi lomalta

















Jopas venähti blogin myöhäistalviuni pitkäksi. Anteeksi päivittymättömyys, nyt taas takaisin täällä eikä näin pitkiä taukoja taida enää tulla ihan ilmoittamatta ainakaan. Työ, reissut (kuva Strasbourgista) ja kaikenlaiset muut asiat ovat vieneet ajatukset muualle, ja koko ajan lykkäsin blogiin kirjoittamista. Sitten alkoi kasvaa paine, että nyt pitäisi sitten olla jotain todella hyvää sanottavaa.

No ei ole. Ainakaan tänään, mutta luvassa on! Uusia ideoita on kasassa, vaikka menetin paljon ideoita kannettavan hajotessa. Uusi kone on aika unelma, vaikka ei ihan kevyimmästä päästä. Sillä on kuitenkin ilo työskennellä ja ideoida.

Pääsiäinen oli todella rentouttava. Viiden päivän loma tuntui kahdelta viikolta. Kutsuin hyvän ystävän meille valmistamaan pääsiäisateriaa, josta tulikin superherkku.

Lammastrio eli yrttiset lammaspullat, marinoitu sisäfilee sekä lampaan kyljys kera rosmariinirosamundaperunoiden ja parsakaalin olivat sopivan punaviinin kanssa elämys. Jälkiruoaksi uskomattoman mehukasta suklaakakkua, josta tuli heti uusi suosikkini. Mutta siitä lisää ensi kerralla (sanoo pandaäiti).

kuva: Rauna, kannatkattoon.blogspot.com