9.9.09

Tyttöjen viikonlopun lammasfetapullat

















Elokuussa nautin kahdesta mahtavasta tyttöjen viikonlopusta. Varsinkin ensimmäisessä tapaamisessa nauroin jatkuvasti vatsani kipeäksi. Energianlatausta koko syksyyn, vieläkin hymyilyttää.

Ja mitä tyttöjen illassa tehdään? Juodaan kaljaa ja röyhtäillään... tai jotakin sinne päin. Ruoan ja juoman on ainakin oltava hyvää ja samalla sopivan simppeliä, jotta aikaa jää rentoon yhdessäoloon ja pelailuun.

Ensimmäisellä reissulla herkuteltiin ekana iltana maukkailla lammaslihapullilla, vihreällä salaatilla ja valkosipuliperunamuusilla. Jälkkäriksi mustikkalimemascarponepiirakkaa. Ennätys oli, että illalla eri puolilta maata Vaasaan kokoontunut joukkueemme sai ruoan pöytään ennen puolta yötä.

Lounaaksi tehtiin Prinsessakeittiön maukasta riisibroilerisalaattia. Mökillä grillasimme kanaa, kesäkurpitsaa ja halloumia, joiden päälle saattoi puristaa grillissä lämmenneen sitruunan mehua. Yöpalaksi oli maukkaita juustoja, pistaaseja (uusivanha rakkauteni) ja huippukeksintö, Jacky-kinuskiin murennettuja marenkeja ja vadelmia. Jokainen siis otti kaupasta, mitä halusi, ja hyvä tuli.

Lammaslihapullien reseptin kehittelin haluamistani aineksista, mutta ei se mitään rakettitiedettä ole eli ohjeita voi soveltaa toivomaansa suuntaa. Lampaasta syntyi mielestäni sikanautaa maukkaampi lihapullataikina, johon kasvikset toivat mehevyyttä ja vähän vitamiinejakin.

















Lammasfetalihapullat

400 g lampaan jauhelihaa
3-4 raastettua porkkanaa
puolikas raastettu keskikokoinen kesäkurpitsa
1 punasipuli
100 g pieniksi paloiksi kuutioitua fetaa
kananmuna
2 dl kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1-2 tl sitruunamehua
1-2 tl sokeria
paljon rosmariinia ja timjamia
vastarouhittua mustapippuria
tuoretta minttua

Imeytä korppujauhot kermaviiliin. Kun kaikki vihannekset on raastettu ja juusto pilkottu, yhdistä ainekset kermaviiliseokseen ja sekoita. Suolaa ei tarvita, sillä feta on suolaista. Mausteita pitää olla runsaasti. En mitannut, mutta laitoin kuivattua rosmariinia ja timjamia useita teelusikallisia kumpaakin.

Muotoile käsin tai kahden lusikan avulla taikinasta leivinpaperilla vuoratulle pellille kohtuullisen kokoisia palleroita. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia (riippuu lihapullien koosta, joten tarkkaile tilannetta).

Tuore minttu on hyvää, mutta ei välttämätöntä onnistumisen kannalta. Sitä laitettiin, kun hankittiin jälkiruokaa varten, muuten en varmaan olisi erikseen ostanut. Ja tietenkin jotain unohtui, tällä kertaa korppujauhot, joten ihan pyöreitä pullia ei syntynyt. Maku oli kuitenkin kohdallaan.

4 kommenttia:

ylimuuli kirjoitti...

Tyttöjen viikonloput (ja niiden ruoat) on parhautta! <3 Ehkä pitää järkkää ruokablogityttöjen viikonloppu :-O Well ehkä eka se piknik/brunssi whateva :-D

Rauna kirjoitti...

Muuli, joo! Ja ainakin vähintään se brunssi. Sille täytyiskin varata aikaa. :D

Veera kirjoitti...

Se brunssi nyt kehiin juu. Harmittaa niin vietävästi kun en pääse grillaamaan!

Rauna kirjoitti...

Joo! Pitääpä löytää jokin sopiva sunnuntai ja varata tila.